{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Čampara i Lukač posjetili MUP Tuzlanskog i Posavskog kantona

Klix.ba
21.5.2015. u 16:15
0
5
Čampara i Lukač posjetili MUP Tuzlanskog i Posavskog kantona
0
Čampara i Lukač posjetili MUP Tuzlanskog i Posavskog kantona
Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara i direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač posjetili su danas MUP Tuzlanskog kantona, gdje ih je primio ministar Alen Gadžo i MUP Posavskog kantona/županije, gdje su razgovarali sa ministrom Mehom Delićem i policijskim komesarom Marijanom Mikićem.
Na sastancima je razgovarano o stanju u oblasti sigurnosti na područjima ovih kantona te o jačanju svih policijskih kapaciteta na nivou Federacije BiH.

Prezentirane su aktivnosti koja ministarstva provode u skladu sa svojim nadležnostima. Na osnovu iznijetih parametara zaključeno je da se stanja sigurnosti u oba kantona mogu ocijeniti kao zadovoljavajuća. Razgovarano je i o preduzimanju sigurnosnih mjera prilikom predstojeće posjete pape Franje Bosni i Hercegovini.

Ministar Čampara i direktor Lukač iskazali su potrebu da kantonalna ministarstva unutrašnjih poslova svoje zakone o unutrašnjim poslovima i zakone o policijskim službenicima zasnivaju na principima federalnog zakona, čime bi se omogućila harmonizacija zakona, uz istovremeno očuvanje njihovih nadležnosti i unutrašnje organizacije, pri čemu je posebno apostrofiran zakon o policijskim službenicima.

Ministri Gadžo i Delić, kao i policijski komesar Mikić upoznali su federalnog ministra i direktora o stanju u oblasti materijalno-tehničke opremljenosti te su definisani pravci daljnjeg unapređenja saradnje i zajedničkog djelovanja Federalnog minstarstva untrašnjih poslova, Federalne uprave policije i kantonalanih ministarstava unutrašnjih poslova u borbi protiv terorizma, organizovanog i međukantonalnog kriminala, saopćeno je iz Federalne uprave policije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: