BiH
0

Čampara i Lukač primili u posjetu ambasadora Republike Hrvatske u BiH

Klix.ba
Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara i direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač primili su danas u posjetu ambasadora Republike Hrvatske u BiH Ivana Del Vechioja i Tonija Škrinjara, ministra savjetnika-policijskog časnika za vezu MUP-a RH, zadužen za BiH.

Tokom susreta s ambasadorom Del Vechiojom razgovarano je o dobrosusjedskoj saradnji, pri čemu je naglašena spremnost na njeno daljnje jačanje.

Ministar Čampara izrazio je dobrodošlicu ambasadoru Del Vechioju i ministru savjetniku Škrinjaru i zahvalio se na podršci koju Republika Hrvatska pruža Bosni i Hercegovini na njenom putu ka evroatlantskim integracijama.

Ministar Čampara i direktor Lukač informisali su ambasadora o stanju sigurnosti u BiH, s posebnim osvrtom na borbu protiv terorizma. Razgovarano je i o preduzimanju sigurnosnih mjera prilikom predstojeće posjete pape Franje Bosni i Hercegovini te o saradnji sa MUP-om Republike Hrvatske.

Ambasador Ivan Del Vechio je iskazao zadovoljstvo naporima koje Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova ulaže radi jačanja sigurnosnog ambijenta na području Federacije BiH, posebno ističući opredijeljenost ministra i direktora da svojim zajedničkim djelovanjem osiguraju i pruže svu potrebnu podršku policijskim snagama u borbi protiv svih oblika kriminala.

Zahvaljujući se za posjetu, ministar Čampara je izrazio uvjerenje da će izuzetno dobra saradnja Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova i Ambasade Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini biti nastavljena i dodatno ojačana.