BiH
0

Ambasador Moore u posjeti Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova

Klix.ba
Moore i Čampara
Moore i Čampara
Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara primio je danas u posjetu šefa misije OSCE-a u BiH, ambasadora Jonathana Moorea, te su razgovarali o aktuelnim pitanjima vezanim za rad Ministarstva.

Ministar Čampara istakao je značaj podrške i pomoći koju OSCE-a u BiH, kao i Sjedinjene Američke Države konstantno pružaju Bosni i Hercegovini na njenom putu ka evroatlantskim integracijama. Ambasador je potom upoznat sa konkretnim aktivnostima Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova koje imaju za cilj daljnje jačanje unutrašnjih resursa Ministarstva i saradnju s ostalim agencijama za provođenje zakona na svim nivoima u BiH, što bi trebalo rezultirati još efikasnijom borbom protiv svih oblika kriminala, posebno terorizma.

Razgovarano je o reformama u BiH koje predstoje stupanjem na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i obavezama koje proizlaze iz sigurnosnog aspekta.

Šef misije OSCE-a u BiH, ambasador Jonathan Moore izrazio je opredijeljenost OSCE-a za nastavak dobre saradnje s Ministarstvom i izrazio je punu podršku koju Ministarstvo ulaže radi jačanja sigurnosnog ambijenta na području Federacije BiH.

Zahvaljujući se za posjetu, ministar Čampara i ambasador Moore izrazili su mišljenje kako je neophodno nastaviti dobru saradnju vezanu za sva sigurnosna pitanja u BiH kako bi u vremenu koje je pred nama Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova postizalo što bolje rezultate.