{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ambasador Moore u posjeti Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova

1.6.2015. u 12:19
0
1
Ambasador Moore u posjeti Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova
0
Ambasador Moore u posjeti Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova
Moore i Čampara
Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara primio je danas u posjetu šefa misije OSCE-a u BiH, ambasadora Jonathana Moorea, te su razgovarali o aktuelnim pitanjima vezanim za rad Ministarstva.
Ministar Čampara istakao je značaj podrške i pomoći koju OSCE-a u BiH, kao i Sjedinjene Američke Države konstantno pružaju Bosni i Hercegovini na njenom putu ka evroatlantskim integracijama. Ambasador je potom upoznat sa konkretnim aktivnostima Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova koje imaju za cilj daljnje jačanje unutrašnjih resursa Ministarstva i saradnju s ostalim agencijama za provođenje zakona na svim nivoima u BiH, što bi trebalo rezultirati još efikasnijom borbom protiv svih oblika kriminala, posebno terorizma.

Razgovarano je o reformama u BiH koje predstoje stupanjem na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i obavezama koje proizlaze iz sigurnosnog aspekta.

Šef misije OSCE-a u BiH, ambasador Jonathan Moore izrazio je opredijeljenost OSCE-a za nastavak dobre saradnje s Ministarstvom i izrazio je punu podršku koju Ministarstvo ulaže radi jačanja sigurnosnog ambijenta na području Federacije BiH.

Zahvaljujući se za posjetu, ministar Čampara i ambasador Moore izrazili su mišljenje kako je neophodno nastaviti dobru saradnju vezanu za sva sigurnosna pitanja u BiH kako bi u vremenu koje je pred nama Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova postizalo što bolje rezultate.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: