{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Direktor programa ICITAP-a posjetio Ministarstvo unutrašnjih poslova FBiH

F
FENA
15.5.2015. u 16:19
0
2
Direktor programa ICITAP-a posjetio Ministarstvo unutrašnjih poslova FBiH
0
Direktor Programa ICITAP-a u Bosni i Hercegovini Charles Bennett posjetio je danas Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova i razgovarao s ministrom Aljošom Čamparom, saopćeno je iz tog ministarstva.


Bennett je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom zajedničkom saradnjom s Ministarstvom, posebno akcentirajući napore policijskih snaga u FBiH na osiguranja lične i imovinske sigurnosti građana FBiH te pohvalio zaključke sa sastanka predstavnika policijskih agencija u Banjoj Luci, naglasivši da je od velikog značaja dogovorena buduća saradnja između entitetskih ministarstava unutrašnjih poslova.

Izrazio je spremnost Ministarstva pravde Sjedinjenih Američkih Država da Programom ICITAP-a u BiH nastavi podršku Federalnom ministarstvu u opremanju policijskih agencija, kao i timova za vanredne situacije.

Razgovarano je o mogućnostima za osnivanje centra za krizne situacije na nivou Federacije BiH.Dogovoren je nastavak saradnje u pomoći kantonalnim ministarstvima unutrašnjih poslova u sistemu veze.

Ministar Čampara je zahvalio za konstantnu podršku Programa ICITAP-a za BiH Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova i izrazio uvjerenje da će izuzetno uspješna međusobna saradnja biti nastavljena.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: