{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Direktor programa ICITAP-a posjetio Ministarstvo unutrašnjih poslova FBiH

F
15.5.2015. u 16:19
0
2
Direktor programa ICITAP-a posjetio Ministarstvo unutrašnjih poslova FBiH
0
Direktor Programa ICITAP-a u Bosni i Hercegovini Charles Bennett posjetio je danas Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova i razgovarao s ministrom Aljošom Čamparom, saopćeno je iz tog ministarstva.


Bennett je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom zajedničkom saradnjom s Ministarstvom, posebno akcentirajući napore policijskih snaga u FBiH na osiguranja lične i imovinske sigurnosti građana FBiH te pohvalio zaključke sa sastanka predstavnika policijskih agencija u Banjoj Luci, naglasivši da je od velikog značaja dogovorena buduća saradnja između entitetskih ministarstava unutrašnjih poslova.

Izrazio je spremnost Ministarstva pravde Sjedinjenih Američkih Država da Programom ICITAP-a u BiH nastavi podršku Federalnom ministarstvu u opremanju policijskih agencija, kao i timova za vanredne situacije.

Razgovarano je o mogućnostima za osnivanje centra za krizne situacije na nivou Federacije BiH.Dogovoren je nastavak saradnje u pomoći kantonalnim ministarstvima unutrašnjih poslova u sistemu veze.

Ministar Čampara je zahvalio za konstantnu podršku Programa ICITAP-a za BiH Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova i izrazio uvjerenje da će izuzetno uspješna međusobna saradnja biti nastavljena.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: