Komentari (21)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Da vidimo ostavke: inžinjera, magistranata, doktoranata, ministara i inih propaliteta, koji su dozvolili da ljudi hazardiraju sopstvenim životom i da uopće dođe do ovakve strašne tragedije. Iskrena sućut obiteljima postradalih, a posebice njihovoj djeci, za koje se država MORA brinuti, jer su im ubili očeve nemarom i nestručnim propalitetima, koji imaju papire da su Mr, Dr, Fr, Pr, i pasja guzzica.
NARODI KOJI ZIVE U BIH (DA NE KAZEM BOSANCI I HERCEGOVCI JER BI NEKI POMISLILI DA SE TO NE ODNOSI NA NJIH) SU NAJGLUPLJI NAROD NA SVIJETU. DEFINITIVNOOOO. DOK PENZIONERI ROVE PO KONTEJNERIMA, DJECA GINU NA IGRALISTIMA, RADNICI GINU NA RADNIM MJESTIMA DA BI ZARADILI NEKU CRKAVICU DA IM FAMILIJA PREZIVI, DOK NAM JE NORMALNO DA U GLAVNOM GRADU NEMA VODE, ITD, POLITICKE ELITE I NJIHOVI MILJENICI UZIVAJU. PRICAJU NAM O REFERENDUMU, VITALNIM NACIONALNIM INTERESIMA, ITD, A RAZNI IZETBEGOVICI, DODICI, LAGIMDZIJE, ITD, SU OBEZBJEDILI DOBRU BUDUCNOST SVOJIM POTOMCIMA ZA NAREDNIH 5 GENERACIJA. UHLJEBILI SU SVOJU RODBINU I SIMPATIZERE U JAVNA PREDUZECA GDJE SVI UZIVAJU. POGLEDAJTE SAMO ELEKTROPRIVREDU I NJIHOVE PLATE. POLA IH NISTA NE RADI. JADNI RUDAR TREBA UCI 200 MT ISPOD ZEMLJE DA BI ZARADIO 7 STOJA. TREBAMO CRKNUTI SVI REDOM KAD SMO STOKA.
kaže ja gledam svog posla. Zato nam i jest ovako.
...žao mi je ljudi, pošteno i crnački zarade svaki fening...zlo mi je od ovih stereotipnih fraza ispod kojih nije ništa do gola forma. a ko ne gleda svoj posla, ond apočnu gledat njegova posla. pa se provede ko jozo leutar.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Tako je kad SDA postavlja kadrove koji nemaju blage veze sa rudnikom ! Trenutni direktor unistio grijanje i sad ga nagradili mjestom direktora rudnika to moze samo SDA idiotizam !!!
na cemu si covjece, tuga je i žalost a ne sranje kroz gusto granje ....... rudari su svjesni da svaki silazak pod zemlju može biti koban za njih ...
Tuga je nama 20 godina i tako stalno cim se sta desi zataska se i na kraju ujo vuk magarca
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Zašto?! Došao je još jedan od onih dana. Onih dana kada shvatiš, shvatiš kako je život okrutan i težak.. Sad ga imaš, a već sljedećeg trenutka te nema. Toliko ne cijenimo one koje imamo, ne shvatamo šta nam znače, dok ih ne izgubimo. Ne zahvaljujemo im se dovoljno, ne pokazujemo im koliko ih volimo. Tražimo od njih sve, oni nam omogućavaju sve, a ne shvatamo koliko truda, znoja i rizika podnesu zbog toga. Svakodnevno odlaze na posao, ulaze dolje, svjesni da možda više nikada neće izaći ,živi.. Slabo ko ih cijeni, te hrabre, poštene ljude, ogromnog srca. Kući ih čekaju najmiliji, najdraži, s brigama i molitvama. Sinoć ih nisu dočekali. Dok su spavali, njihovi očevi su prolazili kroz pakao, kroz strašnu javu, kroz strah, trepet i neizvjesnost. Njihove supruge i majke, njihove porodice su saznale nešto nepodnošljivo, nešto što neće nikada moći prihvatiti. Njihove porodice, rodbina, drugovi, poznanici ih nikada neće zaboraviti, nikada. Poginulo ih je 4, povrijeđeno ih je 2. Gospodaru moj, smiluj im se! Gospodaru moj, podari im Džennet! Gospodaru moj, podari njihovim porodicama snagu, sabur! Gospodaru moj, sačuvaj ljude koji tamo i dalje rade. Gospodaru, sačuvaj mog babu, jer i on je rudar. Allahu dž.š. smiluj nam se što ne shvatamo koliko se trude za nas. Ne ponovilo se.. 13.oktobar 2015. Dan žalosti u Kaknju!
Ja se najezio
Faraday- stvarno i jeste da se naježimo svi na ovo. Na ovaj odjek koji nas zadesio. Ljudi, cijenite, poštujte, iskazujte ljubav onima koji to zaslužuju. Već sutra će, možda, biti kasno za to. I dalje ne mogu doći sebi.. Ne mogu shvatiti koliko se ovi radnici ne cijene, ama nimalo! A vlastima, hladnokrvnim, bez zavjesti, nek' im se Allah smiluje, ništa drugo..
Ova inspekcija dodje samo pro forme kad nesto bude a zapravo pojma nemaju ni o cemu