Komentari (50)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Platiti parking ispred zgrade u kojoj živiš i koji si vjerovatno platio prilikom kupovine stana je jednostavno pljačka. 225 KM godišnje da parkiram auto ispred svoje zgrade, stvarno ne razumijem, je li ovo neki eksperiment nad nama koliko možemo izdržati, jer ove stvari koje se kod nas dešavaju nemaju drugog logičnog objašnjenja!
@Poreskiobvezbik Dodjem ja i parkiram se pred tvoju zgradu? Kako ces ti znati da ne zivim tu? Kako ce parking firma znati da ja ne zivim tu pa da uklone moje auto? O cijem trosku da uklone? Ko si ti da oni uklone za tebe nesto? Eh slicno kao sto placas za odrzavanje zgrade, placas i parking… Neko tebi da sticker/broj/registraciju i ti placas mjesecno ‘odrzavanje’, ako se neko parkira na tvoje mjesto oni dodju i uklone to auto? Jasnije?
I sta oni nude za 25 KM mjesecno?Parking koji je sagradjen kad i zgrada i na kojem parkiram zadnjih 15 godina redovito,a oni ga sad zacrtali da je njihovo vlasnistvo ispred moje zgrade. Naplacujte ispred trznih centara kanite se stambenih zgrada mamlazi.
Tu (ispred svoje zgrade) moraš parkirat, ispred tržnog centra i ne moraš :)
Haha razumijem ja tebe prijatelju, ali i ti moras da shvatis da je to cijena zivljenja u gradu. Parking i posjedovanje auta je odavno problematicno svugdje u zapadnoj europi, jednostavno nema parkinga za toliko auta, a svi ih pokusavaju istrijebiti. Spremi se i na gore, najbolja je opcija ako ikako mozes koristiti nego drugo prevozno sredstvo.
Kako do karte ko ima stan u Mostaru ali prijavljeno mjesto prebivališta u drugom gradu?
Ja kad goste imam prvo se mjesto obezbjedi gostu, a domacin kako bude. Mostar kao turisticki grad bi trebao da se ponasa kao domacin. Vi ste znaci zauzeli mjesta a gosti kad vam dodju nek se napuse djoke jel tako?
Treba napravit parkinge na ulazu u grad onda pješke ili na magarcu u centar grada
Naplata parkinga je dobra stvar u Mo, jer u zadnje vrijeme svak se ulijenio, cak i do trgovine udaljenosti 50m pali se auto. Smanjena je guzva i promet za jedno 40%, samo da se rijesi problem parkinga sa stanarima.
Sve ja ljude razumijem, ali brate, realno, registruješ auto na tuđe ime, ili živiš kao podstanar u drugom kantonu bez prijave na crno, bukvalno krše zakon i onda borba za svoja prava. Hoćemo sistemske promjene, mora od nečega krenuti. Ovo samo polazuje koliko svi tražimo neke rupe da jeftinije prolazimo.
treba ih rusit, bagra sad nemas pred sopstvenim stanom gdje parkirat auto
Najgore mi je kad u Mostar moram poslom. 2 sata vožnje, i 3 traženje parkinga.
Ovo sa povlaštenim parking mjestom je i u Sarajevu isto.Posebno u Općini Centar.Prijatelj mi je rekao prije par godina da plaća mjesto ali mu nije zagarantovano da će mjesto biti i slobodno.Ne znam da li je i sada tako a mislim da jeste.Jedino što mu je zagarantovano je da kada se vraća sa posla kruži i traži slobodno mjesto ponekada i više od pola sata.
nasli nacin da jos narodu skinu ono malo koze sa ledja, fuj
direktor parkirališta.😁😁
Nikad više auta a gorivo skupo, kako to... krajnji bezobrazluk i pohlepa vlasti da naplaćuje stanarima parkiranje ispred zgrade u kojoj žive
Najvise crnog novca se napravi kroz parkiralista. To vlasnici parkinga i trzni centara odlicno znaju. Izdaju pdv kartu odredjenim danima i duplim softverom zakidaju drzavu.
Prvo uvedes naplatu a onda rjesavas ostalo. Sve strucljaci.