BiH
2

Mostarci i danas na protestima, poručili da ne odustaju od svojih zahtjeva

FENA
Foto: Anadolija
(Foto: FF PIXMOS/Klix.ba)
Oko osamdeset građana Mostara i danas je protestovalo na Španskom trgu, gdje su poručili kako neće stati u borbi za ispunjenje svojih zahtjeva.

Uz transparente i zviždaljke, građani su poručili kako ne odustaju sve dok se svi njihovi zahtjevi upućeni kantonalnoj Skupštini u cijelosti ne ispune.

"Došla sam da podržim ovaj skup, jer je ovo najpošteniji skup u zemlji. Ovo je glas naroda i građana koji imaju toliko problema za koje vlast uopće ne čuje, jer je njima samima jako dobro", izjavila je Bosiljka Čehić. Pritom je naglasila kako svaki dan dolazi da podrži skup.

"Toliko je mladosti nezaposlene, a svi sjede po kafićima jer ih je strah doći, kao i radnike, jedino smo mi umirovljenici na dnu i mi se ne bojimo podržati ovakve proteste", dodala je Čehićeva.

Toni Kolar kazao je kako je na protestu zbog zahtjeva koji su upućeni Skupštini.

Naglasio je kako govori u svoje ime, a ne ispred Plenuma te da kao i svaka osoba na protestu i on ima razlog zašto je tu. No, da sve demonstrante okuplja jedinstven cilj, a to su promjene na bolje.

Inače, na večerašnjem Plenumu građana i građanki Mostara, uz ostalo, bit će riječi o Nacrtu bdužeta za 2014. godinu HNNK-a.