{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Oko šezdeset građana Mostara protestovalo na Španskom trgu

F
13.3.2014. u 18:39
0
3
Oko šezdeset građana Mostara protestovalo na Španskom trgu
0
Oko šezdeset građana Mostara i danas je mirno protestovalo na Španskom trgu, izražavajući nezadovoljstvo ekonomskim i socijalnim stanjem u zemlji.
Uz zvižduke i transparente, nezadovoljni građani su ponovili da neće odustati od svojih zahtjeva te pozvali i ostale građane da im se pridruže na protestima.

Član Koordinacijskog odbora Plenuma građana i građanki Mostara Zdenko Bubaš kazao je u izjavi za novinare kako od Skupštine HNK, kojoj su predali svoje zahtjeve, očekuje da uradi sve što je u njenoj moći, da radi po zakonu te da ozbiljno shvati zahtjeve i peticiju podrške tim zahtjevima građana.

Ponovio je da su glavni zahtjevi građana smjena Vlade HNK-a, ukidanje paušala i beneficija političarima, kao i usklađivanje njihovih plaća s prosječnim radničkim plaćama, zatim usvajanje zakona o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i obitelji s djecom te službeni izvještaj kantonalnog MUP-a o neredima na protestu u Mostaru 7. februara.

- Svakodnevno se okupljamo da se ne bi zaboravilo šta tražimo, jer ako nas nema jedan dan ili dva, sve pada u zaborav, kao i sve ostalo. Ovo je sad borba strpljenja i pokušaj da nas izmore, ali u Mostaru ima toliko ljud, i da svaki dan dođe druga grupa, to će godinama trajati - naglasio je Bubaš.

- Ovo je vaš život i ovo je vaša zemlja. Ako želite da vaša djeca imaju budućnost vrijeme je da se uključite u same proteste, u rad Plenuma građana i građanki Mostara te da svi zajedno guramo naprijed - poručio je u svom obraćanju član Koordinacijskog odbora Plenuma Nadir Frlj.

Novo okupljanje nezadovoljnih građana Mostara najavljeno je za sutra u 17 sati na Španskom trgu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: