BiH
0

Mostar: Uhapšen predsjednik Unije nezavisnih sindikata FBiH

FENA
Predsjednik Unije nezavisnih sindikata Federacije BiH Josip Milić uhapšen je u noći s petka na subotu nakon nasilnog protesta u Mostaru u kojem su devastirana i zapaljena sjedišta gradskih i kantonalnih institucija, te zgrade SDA i HDZ-a BiH.

"Kako smo obaviješteni, noćas desetak minuta iza ponoći policajci su iz stana odveli profesora Josipa Milića, predsjednika Unije nezavisnih sindikata Federacije BiH . Kada se posljednji put javio na mobitel, dvadesetak minuta iza toga, rekao je kako je uhapšen. Od tada mu je mobitel isključen", stoji u saopćenju Unije.

"Pretpostavlja se kako je Milić uhapšen zbog jučerašnjeg protesta u Mostaru", dodaje se u saopćenju te ističe kako Unija nezavisnih sindikata Federacije BiH nije bila organizator protesta, iako je Milić do sada organizirao najviše sindikalnih protesta ispred zgrade Vlade HNK-a

"Ovo je jasna poruka kako je, uz zloupotrebu obavještajno policijskih državnih institucija, HDZ spreman sve protivnike na licu pravde strpati u zatvor", stoji u saopćenju.

Neslužbeno se saznaje kako je policija do sada uhapsila 30-tak prosvjednika.