BiH
2

Unija nezavisnih sindikata FBiH oštro osudila napad na Josipa Milića

FENA
S protesta u Mostaru (Foto: Arhiv)
S protesta u Mostaru (Foto: Arhiv)
Unija nezavisnih sindikata Federacije BiH oštro je osudila fizički napad na predsjednika tog sindikata Josipa Milića koji se dogodio danas oko 14 sati ispred Gimanzije "Fra Grga Martić" u Mostaru.

"Osuđujemo ove bezočne napade koji, sigurni smo, imaju političku pozadinu onih političkih struktura koje su opljačkale narod", navodi se u saopćenju Unije nezavisnih sindikata FBiH koji tvrde da su te političke strukture spremne Milića i da "fizički likvidiraju".

"Međutim, bez obzira na bezočne napade, uvjereni smo kako će profesor Milić još žešće udariti na one koji se kunu u narod, a isti taj narod pljačkaju", navodi se u saopćenju.

Dvije nepoznate osobe palicama su danas oko 14 sati ispred Gimnazije fra Grge Martića u Mostaru pretukle predsjednika Unije nezavisnih sindikata FBiH Josipa Milića.

Prije fizičkog napada, profesor Milić je ispred škole našao svoje vozilo s probušenom gumom, najvjerovatnije nožem, što je prijavio policiji. Nakon toga su ga dvije mlađe osobe između 25 i 30 godina napale palicama te pobjegle.

"Jasno mi je i mislim da je svakome u ovom gradu jasno ko stoji iza ovoga i čiji je ovo izrežirani napad bio", kazao je Milić u izjavi za Fenu.

Nakon napada, Milić je odvezen u Centar urgentne medicine Kliničke bolnice Mostar gdje mu je konstantiran lom desne ruke.

Podsjetimo, nakon nedavnih nasilnih protesta u Mostaru policija je privela Josipa Milića pod sumnjom da je sudjelovao u protestima koji su rezultirali paljenjem više zgrada. Nakon privođenja, Unija nezavisnih sindikata FBiH održala je konferenciju za novinare na kojoj je Josip Milić oštro napao HDZ BiH i vlast u HNK-u.