|

Moguć sastanak s predstavnicima kompanija koje imaju angažmane u Libiji

Moguć sastanak s predstavnicima kompanija koje imaju angažmane u Libiji
0
F
FENA
22.2.2011. u 17:43
0
komentara
0

dijeljenja
Moguć sastanak s predstavnicima kompanija koje imaju angažmane u Libiji Zoran Perković
Pomoćnik ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine za međunarodno-pravne i konzularne poslove i vođa Tima za krizne situacije u Ministarstvu vanjskih poslova (MVP) BiH Zoran Perković danas je najavio da je za sutra u Ministarstvu planiran sastanak s predstavnicima bh. kompanija čiji su radnici zatočeni u Libiji.
Na konferenciji za novinare, održanoj danas u MVP-u, povodom prezentiranja aktivnosti koje to ministarstvo poduzima s ciljem zaštite državaljana BiH koji se nalaze u Libiji, Perković je kazao da se i ovaj način uvezivanja s poslovnom zajednicom smatra veoma korisnim.

Pretpostavke su da su u Libiji trenutno prisutni radnici iz oko 15 bh. kompanija. Između ostalih, prema zvaničnim saznanjima, tamo su radnici Energoinvesta, Hidrogradnje, Kosmosa, Širbegović grupe, Grupacije MIMS, Bosna S, GP Bosne, Neimarstve, Umela i HK kompani.

Danas je također, ponovno upućen apel državljanima BiH da iz sigurnosnih mjera, bez obzira na razloge i potrebe, do daljnjeg ne putuju u Libiju, ali i da izbjegavaju putovanja u Bahrein, Jemen, Alžir i Maroko.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.