Komentari (42)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Vratite nam vojni rok! Propada nam omladina.
Нема држава пара.. ако је ово држава ... чекај, па ми се играмо државе. И нема се шта бринути о војницима након истека уговора. Ни моја биша фирма се није бринула о мени када ми је истекао уговор. Према томе.. посао је посао. Набијте се на киту, драги војници.
...al sam bio pametniji kad sam se vratio iz jna, nema šta. nagledo se šuplje ko i u civilstvu i jedino što sam naučio je bilo kako "smotat krivinu" i nestat sa "zanimanja" na spavanje. pravo sam "zreliji" izašo otamo.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
vidi ministrice ko da je čaču dojila
babu ko odoma hospitalizovala, :)
Zar tebe nije kod Hadžića satr'o voz?
MOraoBiH da legnem, a MOgaoBiH da nešto prvo popijem. Jen, dva, jen, dva...
poslije 55 se mozete j... ko i mi ostali prije 55.
Pa šta hočete gospodo, kontali ste da se uhljebite do penzije, lahak poso a parali. E pa jbg ne ide to tako. Znamo mi ostali što dobivamo ugovor na mjesec dana pa budemo otpušteni kako stvari stoje *ebeno a vi bar radite do 35 i još se MO pobrino da vas pogura poslije. Gledano sa strane običnog radnika u BiH vi kao da radite u Norveškoj.
Generali, a ima ih 13, nista se ne bore za vojnike, a kome bi bili generali da nema vojnika!? Pardon, zaboravio sam, oni su samo produzena ruka politickih stranaka...
i sta bi u vojsci,prvo bi vam ti taj int i mob koji drzite u ruci trebalo ukinut i sta bi onda,zato ne kakite
Jesu napredovali ovi vojnici ali sa vojnika nakon tri godine u sluzbi, napredovali na cin vojnika prve klase!!! To oni zovu napredovanje!!!!!! Na mjesto oficira dovode iz civilstva, a sad hoce i na mjesta podoficira da dovode iz civilstva! Pa zasto nas salju na kurseve i skolovanja kad nas nikad nece unaprijediti!? Kako gospodo ocekujete profesionalan rad od vojnika!? Zato je sve vise odbijanja naredenja i nediscipline u OS BiH kao i povecan broj krivicnih djela. Ili je uredite ili ne trosite budzerski novac vec je ukinite da ne unistavate ni omladinu ni drzavu! Vecina vojnika trazi drugi posao, a vi koji se zelite prijaviti eto vidite sta vas ocekuje. Puknu ti cizme kupuj sebi a jednu jaknu nosim osam godina. Toliko o brizi MO BiH o vojnicima.
Ne zelim djelovati kao netko tko ubaciva kost i uvijek trazi razlike unutar BiH. Ja sam vec rekao, iako na prvi pogled to zvuci naivno i povrsno, ali kada bi jasno sva obiljezja svih naroda bila zastupljena na zastavi, sluzbenom znakovlju itd. 95% svih naroda u BiH bi se zakacila na to jer takvi smo. Meni gdje nema sahovnice i/ili pletera to ne osjecam svojim. To je jednostavno tako. A sad sto se tice vojske BiH: pa de mi recite iskreno dobri ljudi, tko bi to bio neprijatelj BiH kada bi doslo do rata? Tko su prvi susjedi? Hrvatska i Srbija....a koga bi i od koga bi to Hrvati i Srbi u toj vojsci branili protiv Hrvatske i Srbije.??? Pa zar to nije apsurd nad apsurdima, aj mi recite....
Ovom prigodom, ja, kao odbjegli vojnik, situiran u eu, j ebem m ater MO. Trunite u svojim lazima i petljanjima. Dovijenja ;)
davno nisam procitao bolji,iskreniji,direktniji,realniji odgovor,svaka ti cast!
ko sada ovde laze vojnici koji se otpustaju u 35 oj ili MOBIH ?
nakon 15 god i ako nisi imao vezu ti si ostao vojnik i idec ca iz sluzbe,kad pocmes trazis posao u 36 37 40 god kazes da znas mesti prati slagati i pucati iz ak 47,wow i ostajes nezposlen sto te vojska nauci
Ne trazim nikakve vojne parade(mislim da je to bacanje novca, pogotavo u ovoj nasoj bijedi) ali bi bilo lijepo da nam ako nista MO pokaze koliko se do sada u Oruzane snage ulozilo novca, kakva se oprema kupila, sa kakvim terenskim i zrakoplovnim oruzjem raspolazemo. Mislim da je u redu da kao jedna normalna drzava znamo je li nasa vojska spremna i da li je u stanju da nas odbrani u slucaju ne daj Boze nekakvih problema. Komsije su napravili parade na kojima je svaki njihov gradjanin mogao vidjeti kakvu vojnu snagu njihove drzave imaju, zasto mi moramo sa tim biti uskraceni u svojoj rodjenoj drzavi? Je li to pokusaj prekrivanja nekakvih ilegalnih radnji sto me i ne bi zacudilo jer znam iskustvo od svog prijatelja koji nije mogao upasti u vojsku jer jednostavno nije imao tu kako mi kazemo "stelu"?
jesul ovo oni vjernici o nasem trosku tj nazor hadzije?
Yebeš vojsku ... ostavit jedan počasni vod i one svirače, da mogu dočekivat strane državnike, sve ostalo u rudnik da ćumur kopaju... vakako eno kažu fali i u Tuzli i u Ćatićima... Koji neće, eno mu privatni biznis...kupi traktor s prikolicom pa neka i generali ogrijevno drvo kradu i neka ih šumari ganjaju . . .!!!
Radite nesto, vratite Sutorinu, za sta vas placamo!
jes ih mala postrojila, jos da im nij istekao rok,maloj ugodzaj potpun.-mala blista od srece..
Mame vam se nayebem sad svi u miru bi u vosjku, a kad zagusti bezali bi od nje ko djavo od krsta.