Komentari (121)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U redu traže svoja prava. Ali ne smije se desiti da se pacijenti nezbrinuti vraćaju. To je osuda najveće kategorije
@gooUser1567343340 Vidiš iz opisa u tekstu da se ne vraćsju "nezbrinuti". Ako je hitan, primiće se. Ako nije, malo će sačekati.
bulevar"VEČNO"TI SE NJAMKE U STAU
Nek mi omoguce da moji doprinosi ne idu u zavod za zdravstveno osiguranje nego privatniku i nek onda strajkuju do mile volje. bando zdravstvena i politicka vratite mi moje pare od zdravatvenog osiguranja
To se zali drzavi, kojoj takodjer strajkaju
@baklava2 ...stari,veze ti nemaš o čemu pričaš...žalosno!
Pacijenti se zale na pogresnoj adresi. Kada u Bingu ne budes usluzen da li se zalis tom radniku, novinaru ili trazis sefa??? Tako i ovdje pacijenti trebaju da pritisnu sefa tj Vladu. Doktori su samo uposlenici u firmi i imaju pravo da se bore za svoja prava i da strajkuju.
Ovim strajkom mogu srusiti zdravstveni fond. Treba samo tuziti zdravstvo meni od plate skidaju a nece da me lijece
bilo bi para da cistacice u telekomu bisu bolje plaćeni od njih. ovako su koliko znam bolje placeni od prosvjetnih ranika, policije isl
Pod hitno pustiti da se privatne klinike mogu finansirati iz ZZO i rijesiti problem.. 90% zdravstvenih radnika hoda domovima zdravlja ko da ih je bog tamo stavio, svejedno mu, radio - ne radio... Posteno pitanje je koliko ih je u domovima zdravlja regularno zaposleno, ima li i 5% takvih? I tesko da ce strajkovati oni koji rade posteno, oni nemaju vremena od posla, a oni koji ne rade i primaju platu, pa im malo i dokoni su, to su ti koji strajkuju...
Za sve dane štrajka im treba biti umanjena plata. Ako radiš sa 10%kapaciteta onda dobijaš i 10% plate.
@Stihy Ima nešto što se zove ljudska prava. Koliko će primanja parlamentarcima biti umanjena što ništa ne rade? Uostalom budi malo u ljudskim govnima, gnoju i jadu pa onda govori.
Hipokratova “zakletva”!
Treba napraviti štrajk sa uplatama prema ZZO-u pa vi štrajkujte koliko hoćete. Takodjer treba zakonom izglasati da poslodavac radniku isplatu ono sto je duzan da mu isplati po osnovu zdravstvenog osiguranja i da onda radnik sam bira gdje ce se liječiti i kome će platiti za svoje liječenje
@octav I ja sam za. Ali vjeruj ne bi te tri života pokrila za najbazičniju operaciju srca recimo. Jesi li vidio iznose 50, 100, 150 hiljada eura. U najboljem slučaju da je neko radio 40 punih godina i 300 KM mjesečno izdvajao to je jedva 75 hiljada eura u cijelom životu. To ti je jedna operacija na srcu ili nekog raka, 20ak pregleda i dijagnostike, a ako ostariš lijekove koje ćeš nedvojbeno piti u komercijalnoj prodaji oko 150 - 200 KM/mjesečno zavisno od godina.
Samo istrajati u strajku zbrinuti pacijente koji su hitni prema pravilima struke. Novaca u budzetu ima i nepravedno je da oni koji ljudima vracaju zdravlje, sto je najvrijednije, budu placeni manje od nekoga ko radi za stolom sa papirima. Takodje, potrebno je dodatno uloziti u zdravstveni sektor kroz modernizaciju i edukaciju. Nazalost, i nakon ovoga, se samo mozemo nadati da medicinski radnici nece otici tamo gdje imaju bolje uslove rada i zivota.
Najgore je sto ce se ovo samo odbiti od glavu radnicima i obicnim gradjanima. Kod bezidejni lijeni uhljeba u drzavnim sluzbama nista se nece promjeniti!!!
Majmuni jedni. Eto sta
Posto ne mozemo osrtvariti pravo na uslugu koju placamo ne treba doprinose ni uplacivati. Kome i zasto da se placa kad ne rade, a i kad rade rade povrsno i nezainteresovano. Niko ih nije tjerao da studiraju medicinu, sami su izabrali pa se pomirite sa svojom odlukom.
Placeni su i previse za njihov rad. ..
@Rok a koliko škole ti imaš? treba po tebi i ljekar da ima 600KM, onda bi bio sretan (nadam se?!)
Zasto se prvo ne izvrsi provjera diploma, pa na osnovu toga da se place koriguju. Zasto građani BiH nemaju uvid u to? Moja nekolicina kolega i ja smo bili primorani napustiti drzavu, iako zdravstveni radnici sa sarajevskog Univerziteta. Nismo mogli doci ma red od tzv "travnickih instant. Zar ja koji sam dijete poginulog borca, nisam mogao dobiti priliku za zaposlenje, a pojedini stranacki uhljupi sumnjivih diploma rade na istim ti pozicijama.
BRAVO ZDRAVSTVENI RADNICI NE ODUSTAJTE!!!!!!!!!
poslodavci trebaju obustaviti uplatu doprinosa za zdravstveno osiguranje, sve dok traje ovaj strajk. pa neka se finansiraju iz have