Komentari (89)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ma ja, sporno povećanje plaćica "crkavica" u realnom sektoru od 500-tinjak i penzijica od 300-tinjak KM za nekih +/- 10-tak KM, ali nisu sporna enormna primanja parlamentaraca, državnih funkcionera i službenika, te stranačkih kadrova sa platama od 2.500,00/5.000,00 KM plus toplim, prevozom, regresima, razlikama, 13-tim, božićnjicama i bajramlucima, te ostalim benificijama, nekom je BiH mati, a nekom maćeha ... Sve je na štetu običnih smrtnika ...
Stoka ovdje zivi drug a ne ljudi
dzamijska raja nas dovela do robovskog polozaja
pih za pare i moć bi jedan drugog je&ali u mozak..
Nije problem ni dizanja kresita..vec sto nista s tim parama ne rade ovi s vlasti debili
Nasa valuta je KM. Nas novac su zemlja, vode, sume ... Tvoja valuta je KM, tvoje blago je tvoje slobodno vrijeme i tvoja slobodna volja ... Nasa zemlja je bogata, koliko si ti bogat, o stanovnice ove zemlje?
Znaci tamo neki bankar odlucuje o visini moje i tvoje plate? Odlucuje o sudbini radnika i radnica? Ljudi, hocemo nekakvu promjenu? Povucimo plate sa banaka, pa makar na odredjeni period! Trazimo ove godine plate na ruke, to je jaci udarac koji mozemo svi uciniti, nego paliti automobile po ulicama!!!
Ja tražio "na ruke", kažu mi odeš na bankomat pa digneš na ruke.
@umaram_mozak Negdje sam fulio clan kada sam pisao. Radi se o clanu 79 stavka 2 vazeci zakon o radu fbih kaze:"Poslodavac je uposleniku duzan naknadu plate isplatiti u novcu." Jesi li igdje procitao rijec banka ili bankomat? Prevedeni smo zedni preko vode. Jesi li igdje stavio svoj potpis na nacin isplate plate? Mogu nam govoriti sta god im u tom trenutku naumpadne. I meni su tako opalili neku suplju za porez ...
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Bang, bang, bang boogie-woogie-honey give me my money bang, bang, bang I am boogie-woogie-man give all the money to ujka Sam
E ovako se 2012-e zayyebo Boris Tadic i bez dozvole mmf-a podigo plate i penzije...epilog je jasan...Mislim da ovi politicari nece napraviti tu gresku,ako nista podpisace povecanje PDV-a od novembra za dozvolu mmf-a
@percepcija recepcije Ne mogu beskonacno povecavati. Kad dodju porezi do 100% nece imati sta vise povecati.
Zato EU i USA više ne podržavaju reforme u BiH i dozvoljavaju seoskim barabama da se bahate u politici - dok nas njihove finansijske institucije ne porobe i ne postanemo njihovi dužnici za dug koji se tehnički ne može otplatiti ni do kijameta. Bolje je vladati rasutim državama, nego imati konkurenciju stabilnih država.
negdje sam pročitao .nek vas karaju i mmf i političari kad ste glupi
Glumimo Grčku a Bosna smo ...
MMF te ne tjera da od njih uzmeš ni jedan dolar. Ove razne parazitske socijalne katergorije te tjeraju pred svake izbore da usvajaš nove privilegije. Pred prošle izbore to su bili otpušteni pripadnici OSBIH koji su otpušteni iaiko su znali da mogu raditi samo do 35 godina. Tako smo dobili kamaru penzionera od 40 godina starosti. Ja sam siguran da 70% pripadnika ARBiH nije dobila ni marke osim onih glupih certifikata. Ovo traže oni koji su se već okoristili: kućama na crno i sl.
Sramota je što govore protiv boraćkih. Mi smo oslobodili ogromnu teritoriju od Kozje Ćuprije do autobuske na Dobrinji i sada trebamo da uživamo u rahatluku koji vlada na toj ogromnoj teritoriji velićine Rusije.
-- Nema od para ništa pa nek povećaju ! SManjite troškove budžeta za 150 milion KM i eto vam para ! AL PATE TENDERI, A VE BUDŽETLIJE PLATILE STRANKAMA POSAO , PA NE IDE ! Uglavnom banda u problemima, izbori idu a nigdje rješenja ! I dosjeti se akademik Čović najumniji među njima, ODGODITI IZBORE ZA 4 godine, svi uhljebi zaštićeni, ko branitelji bi mogli dobiti a i ne dobiti, i konačno BANDA zaštićena na vlasti još 4 godine a Hrvatima ide i u Mostaru i bez izbora !:)
zivimo na kredit
Pustite ih nek povecaju ali im ne dajte lovu, izbori nam nece ni trebati, narod ce preuzeti vlast od robovlasnika