Komentari (85)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ne treba našim političarima davati kredite...jer ih troše za plaće..a država ekonomski stagnira ili propada
NEDAJ PARE LOPOVIMA !
Sto prije obustave davanje iz MMF, prije ce se narod pobuniti i prije ce se stvari rijesiti. Ovako samo produzavaju agoniju.
zavrni česmu i gotovi smo.
Fino svijet zavrnuo slavine love nema i več sljedečeg mjeseca ili dva kad se raja digne na čelu sa penzionerima da bog da da poljine i slična naselja ostanu čitava.
Jedna pametna od MMF-a
izgleda da če mo i semafore plaćati da se upali zeleno
Bravo!
Plate nema....More bit bidne,more bit nebidne....
_"Protekle dvije sedmice predstavnici MMF-a razgovarali su sa predstavnicima vlasti u BiH o reformama i budućnosti zemlje. Reforme će uključivati reformu uprave, zdravstva, penzionih fondova i zakona o radu, a koji su već postali tačka neslaganja između MMF-a i udruženja poslodavaca s jedne strane i sindikata s druge strane." Da je kakve sreće i da imamo kvalitetnu vlast, nikada nama stranci ne bi diktirali kako ćemo mi urediti stanje unutar države. Da je kakve sreće, ne bi već odavno zapali u dužničko ropstvo i ne bi nas niko mogao ucjenjivati za finansijsku pomoć, nego bismo radom zaradili i imali svoja sredstva i nikakva nam pomoć sa strane ne bi trebala. Ovako, kako je kazao Izetbegović jučer, BiH je odavno na prosjačkom štapu. Nije pogriješio da je stanje takvo, samo je trebao dodati da su nas vlasti dovele u ovo stanje, ne radeći NIŠTA na razvoju privrede, razvoju ekonomije, a time i poboljšanju standarda njenih građana. Znaju jedino da prose po svijetu donacije i traže kredite, a onda sav sakupljeni novac koji se prilije u budžet vraća nazad strancima za dugove. Dižu se novi krediti da bi se otplaćivali stari. Jadno nam stanje da jadnije ne može biti. Jadno je da zavisimo od druguh za novac, a znamo da se taj novac mora vratiti. Jadno je što ne možemo imati svoj novac, zbog neznanja, zbog nehtijenja, zbog krađe i korupcije, nerazvijanja privrede itd. Vlast ne ispašta zbog ovakvog stanja i nije ih briga što je sve ovako nakaradno. Nije njima stalo ni do države niti do naroda. Stalo im je jedino da što više prigrabe sebi i za sebe dok su na toj prokletoj vlasti. Prokleto im sve bilo! A mnogi penzioneri, najugroženija populacija, još nisu dobili svoje penzije! Nema novca! Sram bilo i državu i državnu vlast!
mmf to poručuje poslednjih 20 godina :S
Kako nam fino zabijaju dug, koji cemo mi robovi biti... a novo stvorene vrijednosti nigdje, sve je u trznim centrima i magli od autoputa koji nas stoji presupo, krenuli smo graditi kucu od krova prema temeljima, skroz naopako
Ma ovim predstavnicima MMF-a treba ceku napraviti pa im *** gdje ista ima p.m. a nasi politicati samo klepe usima
a kakve su reforme u pitanju i zasto je njima to toliko u interesu? pa jednostavno, njima otvara vrata za potpuni ulazak u BiH i preuzimanje svega.. ionako su dali nemoguce uslove kreditiranja.. mmf nije nikakav medjunarodni fond vec privatna firma sa zajebanim imenom...
Ma ja kada nam je suprotna opcija stezanje kaisa nikome se ne svidja i svi idemo na novo zaduzivanje. Tj vlast. Stegnut ce nama kais oko vrata da bi troaili mahnito. Al sta ces moras masu drzavih sluzbenika da odrzis zivom. Nema sanse da se prica o rekonstrukcijama ili necemu slicnom, o novim opcijama, ne nama je samo jedini spas mmf a i ko ih jebe mi cemo da usvojimo zakon pa ko ce ga postivati i tako ib mi ne postujemo.