{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mladi s umanjenim sposobnostima posjetili bosanske piramide

F
14.8.2013. u 18:23
0
9
Mladi s umanjenim sposobnostima posjetili bosanske piramide
0
Mladi s umanjenim sposobnostima, članovi NVO altruista "Svjetlo" i Kluba osoba s invaliditetom Kragujevac, danas su bili gosti dr. Semira Osmanagića s kojim su posjetili bosanske piramide, a u labirintu "Ravne", 25 metara ispod zemlje, saznali više o misterijama i čudima drevne civilizacije.


Mladi s umanjenim sposobnostima čuli su priču o keramičkim blokovima teškim i po nekoliko tona, koncentraciji negativnih jona koji su ljekoviti, suhozidovima, podzemnim vodama, jezercima i značaju volonterskog rada."Dr. Osmanagić je učinio veoma plemenitu aktivnost za ranjivu kategoriju društva. Učinio im je dostupnim svjetski događaj i mi smo sada bogatiji za novo saznanje i prijateljstvo. Organizovao nam je autobus, da naši članovi ne bi pješačili, besplatno omogućio ulazak na lokacije, posvetio vrijeme našoj populaciji upoznavajući ih odabranom terminologijom o piramidama, elementima koje čine piramide i čudima pronađenim u labirintu. Bilo je grandiozno, a mi sretni novim saznanjima i poznanstvima i upućujemo beskrajne riječi zahvalnosti", izjavio je izvršni direktor NVO "Svjetlo" Haris Čaušević.Koordinatorica Kluba osoba s invaliditetom iz Kragujevca Branka Ristić kazala je da nisu ni sanjali da dolaskom u Sarajevo mogu upoznati čovjeka čija otkrića mogu promijeniti historiju.

"U Kragujevac nosimo nevjerovatnu priču, jer smo vidjeli do sada neviđeno, od betonskih ploča teških po dvadesetak tona do spoznaje da su nekada postojale tako razvijene civilizacije. Jedinstveno i nevjerovatno", izjavila je Ristić.U posjeti Sarajevu i NVO altruista "Svjetlo" od 11. augusta boravi devet osoba iz Kluba osoba s invaliditetom iz Kragujevca.

Mladi se druže i razmjenjuju iskustva na radionicama, izletima, razmjenjuju znanja kreativnog rada, upoznaju kulturno-historijske znamenitosti Sarajeva, uspostavljaju nova prijateljstva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: