BiH
0

Mladi iz Sarajeva i Kragujevca grade mostove prijateljstva

Klix.ba
Devet članova Kluba osoba s invaliditetom iz Kragujevca će od 11. do 16. avgusta boraviti u studijskoj posjeti Sarajevu i družit će se sa njihovim drugarima iz NVO altruista "Svjetlo", uspostaviti nove mostove prijateljstva, upoznati kulturno-historijske znamenitosti Sarajeva i biti društveno korisni.

U okviru druženja predviđene su slijedeće aktivnosti: kafa dobrodošlice, međusobno upoznavanje, šetnja gradom i obilazak kulturno-historijskih znamenitosti, zajedničke art radionice, učešće na ekološkoj akciji – Vilsonovo šetalište, učešće na interkulturalnom kampu Strgačina, susret sa dr. Semirom Osmanagićem i obilazak piramida, zabava.

"Mi želimo biti most Sarajeva i Kragujevca koji su nažalost tragičnim događajima historijski povezani. Susreti prijateljstva nije projekat koji se realizira po javnom pozivu nekog donatora, već uspostavljen kontakt i iskazana potreba članova za susretom. Mi smo se obratili svim instancama i do sada smo uspjeli obezbjediti samo polovinu sredstava za sufinansiranje susreta i to zahvaljujući Živku Budimiru, predsjedniku Federacije BiH (podrška od 1.500 KM) i Ibrahimu Hadžibajriću, načelniku općine Stari Grad podrška od 500 KM)", ističu iz ove nevladine organizacije podsjećajući da su sa Kragujevcem 2011. potpisali Sporazum o saradnji, a njihovi kontakti datiraju još iz 2010. godine.