BiH
0

Mladi s umanjenim sposobnostima čistili Vilsonovo šetalište

Klix.ba
Tridesettri mlade osobe s umanjenim sposobnostima, članovi NVO altruista Svjetlo i gosti iz Kragujevca realizirali su jučer ekološku akciju "Držimo čista naša dvorišta", pri čemu su uklanjali otpad sa javnih površina na Vilsonovom šetalištu i parku u ulici Grbavička.

"Lijepo je družiti se i drago mi je da smo zajedno sa našim drugarima iz Sarajeva uradili korisnu stvar", izjavila je Dana Krstajić, članica Kluba osoba s invaliditetom iz Kragujevca.

"Ovo je naša šesta ekološka akcija od ove godine. Veoma je važno da pokažemo da smo korisni i da svi trebamo čuvati okoliš, da bi parkovi imali manje smeća", izjavio je Mirsad Smajić, član NVO altruista Svjetlo.

Akcija je bila volonterskog tipa.

"Naša organizacija u septembru mjesecu obilježava 9. godišnjicu rada i svake godine u avgustu realiziramo volonterske ekološke akcije, kako bi našu godišnjicu obilježili radno. Prva je bila u naselju Bačići, druga na Vilsonovom šetalištu, a treću krajem mjeseca planiramo realizirati na At mejdanu. Osim čišćenja, akcija nosi i poruku očuvanja životne sredine uz poznati Gandijevu izjavu 'Budi ti promjena koju želiš vidjeti u drugima'", saopćeno je iz NVO Svjetlo.