BiH
0

Zeničani obnovili dječije igralište na Kamberovića polju

Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Akcija "Let's Do It - očistimo zemlju za jedan dan" danas se održava i u Zenici, a oko 300 volontera očistilo je parkove i ulice Zenice.

Na Kamberovića polju uređeno je i obnovljeno dječije igralište koje su izgradili pripadnici Turske misije u BiH, a koji su se danas uključili u akciju zajedno sa Zeničanima i volonterima brojnih NVO.

Prema riječima koordinatorice projekta čišćenja Emine Tufekčić, današnjoj akciji, koju je organizovala Asocijacija Mostovi prijateljstva, priključilo se i nekoliko slučajnih prolaznika.

"Naša organizacija je danas krenula sa realizacijom projekta čišćenja kroz obnovu dječijeg igrališta i čišćenja zelenih površina na Kamberovića polju, kao i uređenja Turske česme. Današnjoj akciji svoj doprinos su dali i pripadnici Turske misije u BiH, koji su i izgradili ovo igralište, ali i mnoge NVO sa područja Zenice", kazala je Emina Tufekčić.

Današnjem čišćenju jednog dijela Kamberovića polja i zelenih površina na području Babine rijeke priključili su se i članovi Omladinskog udruženja REaktiv, ali i brojni sugrađani.

Prema riječima glavnog koordinatora projekta "Let's Do It" za područje Zenice Emira Serdarevića, akcija bi trebala uskoro biti završena, a više rezultata o prikupljenom otpadnom materijalu i obimu završenog posla bit će poznato nakon sumiranja rezultata.