Komentari (79)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovima što neznaju prenosim slovo po slovo iz Dejtonskog sprazuma koji je preda mnom. ANEKS 2 tačka 2 Svi zakoni,pravila i pravilnici koji budu na snazi na teritoriji BIH u trenutku kad Ustav stupi na snagu ostače na snazi ,dok nadležno tijelo BIH ne odluči drugačije,tačka. Volio bih da neko od pisanih medija objavi u cijelosti dejtonski sporazum da ne slušamao kakva lupetanja bez veze.I po ovom članu se proslavlja dan državnosti 25 novembar jer drugi datum nije određen a ovaj datum je donešen 1995 god prije dejtonskog sporazuma,I tako svi evropski i svjetski zvaničnici to prihvataju i odazivaju se na proslavu dana državnosti jer poštuju dejtonski ustav.
bas tako, nikad nisu ukinuti praznici u BIH,ostali su u kontinuitetu od SR BIH,dakle 8.mart,1.maj, 25 novembar,1.januar su bili i ostali praznici ,niko ih nikada nije proglasio nevazecim.
Strane mogu prilagoditi međuentitetsku liniju razgraničenja samo uz uzejamni pristanak. Za  vreme perioda tokom kojeg su multinacionalne vojne snage za implementaciju (IFOR)  evo ovo ja nađoh aneks 2 tačka 2
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
po meni je covjek upravu... hajmo patriote sto se udarate u prsa od bosnjastva, donesite zakone o praznicima pa da ga i srbi moraju slaviti
Nista ne ide na silu. Ne mozes nekog natjerati da slavi. Eventualno da naredis neradni dan, ali Sarajevo ocigledno nema tu moc na RS.
zakonom i zakonskim procedurama obiljezavanje znacajnog praznika se mora obiljeziti neradnim danom i prisustvovanjem zvanicnika na prigodnim ceremonijama. zakon je sila i ako ne zelis na silu znaci da radis mimo zakona. dakle prema takvima treba izreci zakonske mjere i sankcijetj. suspenzije. tek tada se ne bi svaki coban bavio politikom. kuziz miki ;)
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Šta se tu može, i ovaj ima bolesne oči, uši i mozak
E MOJ MLADENE, TAKO SU ISTO MISLILI CETNICI I TE 1943.
Nije ovo njegov stav, ovo je obrazovan čovjek, pametan za razliku od alkosa Radmanovića, već čovjek vidio šta pali kod Srbadija u RS-u pa krenuo tim putem. Opet će on 4 godine biti ovdje gdje je sada.
Neka se zove Bosna, Srpska i Hercegovina Hrvatska samo nam dajte posao boli na ona stvar za sve, kako će se zvati kada će biti dan državnosti, tko će ga obilježavati, tko neće, mi od toga svega i tako nemamo nikakve koristi. Nemamo ništa. A ovi koji su velike patriote, gdje vam je zastava za koju je poginulo 250.000 boraca? Nema. Gdje je ona cjelovita država koja nam je obečana? Nema. Gdje su zlatne kašike iz kojih jedemo? Nema. Nema ni kašike ni hrane u njoj. Gdje je onih 100.000 radnih mjesta? Nema. Tko je obečao ta radna mjesta? Isti onaj koji ih je i uzeo. Otvorite oči.
Ima Mladene - ima je i biće Bosne i Hercegovine, uprkos svim drkošima!
nema osnove :jer ne priznaju postojanje BIH prije Dejtona..tipicna cetnicka retorika.
Mladene Ivaniću: Nema osnove za isplaćivanje tebi plate iz budzeta jer ne volis ovu drzavu ,
hebo li ti mamu koja te rodila a ima osnove da uzmes od drzave platu krmeca glavo
svaka cast *** ste nas u ratu i dan danas nas jebete ,, a ovi nasi nek i dalje pokazuju kako smo mi bosanci fin narod ,, kako prastamo svojim komsijama
vlah je vlah, bez obzira kako mu ime
Nije ništa slagao, njegovi prethodnici su doprinijeli da samo dio stanovništva jedne države obiljezava samo neke praznike, tako da....
BiH je starija od tog "utemeljenja" u Mrkonjiću i nije problem u tome, mada i jeste, ali nej se, problem je što se nije za 20 godina iznašlo rješenje za dan državnosti BiH s kojim bi bili zadovoljni svi konstitutivni narodi i građani BiH, a takvih dana, koji bi se mogli uzeti za dan državnosti je puna tisučugodišnja povijest BiH, koju se izgleda jako slabo poznaje.
uvijek sam mislio da su svi smrdi isti al sada sam se uvjerio
jebo ti staru glavatu mamu jebo svoju