|

Mladen Ivanić: Nema osnove za obilježavanje Dana državnosti BiH

Mladen Ivanić: Nema osnove za obilježavanje Dana državnosti BiH
57
A
Anadolija
24.11.2014. u 17:38
79
komentara
57

dijeljenja
Mladen Ivanić: Nema osnove za obilježavanje Dana državnosti BiH Mladen Ivanić (Foto: Klix.ba)
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić kazao je da neće prisustvovati današnjem prijemu u zgradi Predsjedništva BiH povodom 25. novembra koji su organizovala preostala dva člana Predsjedništva slijedeći politički stav svojih prethodnika iz reda srpskog naroda.
"Moje mišljenje je da sve dok se ne donese zakon o državnim praznicima na nivou BiH nema osnove da se bilo koji dan obilježava i sa tog stanovišta ja ne vidim da postoji osnova za obilježavanje 25. novembra", kazao je Ivanić u obraćanju novinarima u Banjoj Luci.

Ivanić je saopštio da će konstitutivna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH biti održana 4. decembra i da će na njoj biti donijeta odluka oko izbora predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

"U tom slučaju Vijeće ministara BiH moglo bi biti formirano najkasnije do kraja januara", kazao je Ivanić.

Komentarišući probleme koji prate konstitutivnu sjednicu Narodne skupštine, kojoj prisustvuje kao gost, Ivanić je istakao da bi "želio da se danas Narodna skupština konstituiše".

"Ali ovo je dokaz da će rad Narodne skupštine pratiti i ubuduće niz teškoća i ko god da bude formirao vlast neće imati stabilnu parlamentarnu većinu", zaključio je Ivanić.
Prijavi grešku


Komentari (79)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...