{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mladen Bosić: Dodik nema podršku 45 poslanika za formiranje vlasti

F
9.11.2014. u 16:57
12
81
Mladen Bosić: Dodik nema podršku 45 poslanika za formiranje vlasti
12
Mladen Bosić: Dodik nema podršku 45 poslanika za formiranje vlasti
Foto: SRNA
Predsjednik SDS-a Mladen Bosić izjavio je danas u Bijeljini da je Savez za promjene jedinstven te da je to potvrdilo svih 36 novoizabranih poslanika za parlament RS-a na proteklim izborima, a što demantuje tvrdnje predsjednika SNSD-a Milorada Dodika da ima podršku 45 poslanika za formiranje nove entitetske vlasti.
Bosić kaže da postoje problemi u koaliciji koju kontrolira Dodik, dok Savez za promjene počinje sa skupljanjem potpisa kako bi osigurali potrebnu skupštinsku većinu od 42 poslanika i uvjeren je da će im se pridužiti i druge stranke kako bi se Republika Srpska, naveo je, izvukla iz krize u kojoj se nalazi.

Potvrdio je i da Koalicija "Domovina" ima otvorena vrata da se priključi toj skupštinskoj većini. Naglašava da predsjednik RS-a mora dodijeliti mandat za sastav nove Vlade RS-a onome ko osigura skupštinsku većinu od 42 poslanička potpisa.

"Sve ostalo bi bila optrukcija demokratrije u RS-u", ukazao je on.

Nakon sastanka u Bijeljini novoizabranih poslanika Saveza za promjene u Narodnoj skupštini RS-a i u parlamentu BiH, lider SDS-a je rekao da od naredih razgovora zavisi ko će biti eventualni mandatar Saveza za promjene za sastav nove Vlade RS-a.

Podsjetio je i da je SDS čak nudio predsjedniku socijalista RS-a Petru Đokiću premijersku funkciju u novoj Vladi RS-a, ali da oni, kako kaže, bar za sada nemaju hrabrosti da to učine, ali vjeruje da će se "politička situacija vrlo brzo mijenjati".

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: