|

Dodik: U vlasti RS-a nema mjesta za SDA

Dodik: U vlasti RS-a nema mjesta za SDA
18
S
SRNA
10.11.2014. u 14:20
97
komentara
18

dijeljenja
Dodik: U vlasti RS-a nema mjesta za SDA
Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je da će u naredna dva do tri dana biti zakazana sjednica Kolegija, a onda i konstitutivna sjednica Narodne skupštine RS-a.
"Nakon što položim zakletvu, imam pravo da predložim mandatara i to će biti veoma brzo", rekao je Dodik za Srnu, ističući da je koalicija SNSD-DNS-SP stabilna i da nema dileme oko toga da ova koalicija ima 42 poslanička mjesta.

On je dodao da se nastavljaju i razgovori sa "nekim poslanicima koji su na drugoj strani političkog spektra", čime će se pokazati da buduća skupštinska većina ima i više od 42 poslanika.

"Biće formirana i Vlada, treba da donesemo budžet, nastavimo razgovore oko ruskog kredita, koji treba da dobijemo u narednim mjesecima jer su i Rusi čekali razvoj situacije ovdje, a zato je važno da RS bude stabilna", rekao je Dodik.

On je istakao da u koncepciji vlasti u RS-u nema mjesta za SDA, jer su tražili četiri ministarska mjesta, a da bi za RS moglo biti dramatično ako bi im SDS dao tri mandata.

Dodik je naglasio da kada bi, hipotetički govoreći, SDS sa SDA pokušao da napravi novu vladu, ta vlada bi radila protivno interesima RS-a, a što on ne bi dozvolio.

"Ne bih dozvolio formiranje takve vlade, jer ona nije u interesu RS-a, njenih građana i srpskog naroda", rekao je Dodik, ističući da bi se pokazalo i da ta vlada ne bi mogla da funkcioniše i da bi vrlo brzo morala da se raspusti.
Prijavi grešku


Komentari (97)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...