|

Dodik: Očekujemo da nam HDZ da jedno mjesto u Federalnoj vladi

Dodik: Očekujemo da nam HDZ da jedno mjesto u Federalnoj vladi
93
F
FENA
15.11.2014. u 16:38
143
komentara
93

dijeljenja
Dodik: Očekujemo da nam HDZ da jedno mjesto u Federalnoj vladi Foto: Klix.ba
Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas u Bijeljini da je dobra stvar što će HDZ biti dio Federalne vlade, jer time SNSD dobija jedno ministarsko mjesto.
"S HDZ-om imamo dogovor da, ukoliko SNSD osigura jedno ministarsko mjesto za HDZ u Vladi RS, oni će nama u kvoti koji oni imaju osigurati jedno mjesto za Srbina u Federalnoj vladi. Vjerujem da će HDZ ispoštovati taj dogovor", rekao je on.

Komentirajući dogovor SDA i HDZ danas u Mostaru o formiranju vlasti na kantonalnom i federalnom nivou, Dodik je u izjavi novinarima u Bijeljini rekao da misli da na nivou BiH ima mnogo pitanja o kojima tek treba da postignu saglasnost.

Ponovio je tvrdnju da "ne vjeruje u dobre namjere SDA i DF-a prema RS", uz stav da saradnja SDS-a, PDP-a i NDP-a sa ovim političkim snagama "uvodi RS u manji stepen institucionalne stablnosti od dosadašnje".

Kazao je da ne spori pravo SDS-a, PDP-a i NDP-a da kao politički faktori prave bilo kakav politički savez, ali da on sumnja da oni „imaju karakter da odbrane poziciju RS, jer to nisu činili ni ranije kada su bili u prilici“.
Prijavi grešku


Komentari (143)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...