{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dodik tvrdi da ima većinu, a opozicija da zastupnici prelaze u njihove redove

30.10.2014. u 10:49
2
46
Dodik tvrdi da ima većinu, a opozicija da zastupnici prelaze u njihove redove
2
Dodik tvrdi da ima većinu, a opozicija da zastupnici prelaze u njihove redove
Kako sada stvari stoje, čini se da će u bh. entitetu RS vlast biti formirana vrlo brzo, ali je pitanje ko će je činiti. SNSD i stranke okupljene u koaliciju s njima tvrde da imaju većinu, kao i Savez za promjene s druge strane.
Milorad Dodik tvrdi da je već poznato ime mandatara, dok u Savezu za promjene tvrde da dosadašnja vlast nema većinu i da će tri zastupnika iz aktuelne vlasti preći u Savez za promjene.

Predsjednik SNSD-a i RS-a kaže da će sa DNS-om Marka Pavića i SP-om Petra Đokića formirati Vladu RS-a. Osim toga, Dodik je siguran u to da će SNSD činiti vlast i na nivou BiH te da im je partner na kojeg najviše računaju HDZ.

S druge strane, u Savezu za promjene trvde da će sa svojim koalicionim partnerima imati skupštinsku većinu i formirati vlast u RS-u. Ovo je novinarima ustvrdio Vojin Mitrović iz Narodnog demokratskog pokreta.

Mitrović je istakao da su u toku pregovori o prelasku dva ili tri izabrana zastupnika u Narodnoj skupštini RS-a u redove Saveza za promjene.

Dodikova tvrdnja da ima 42 zastupnika u Narodnoj skupštini nije tačna, kaže Mitrović. Dodaje da je sad već izvjesno da će Savez za promjene imati skupštinsku većinu.

"Mi smo došli do broja 43 ili 44 zastupnika. SDS ima 24, NDP ima pet, PDP sedam i Domovina pet. U završnoj fazi su pregovori sa dva plus jedan zastupnika koji će preći iz aktuelne vlasti i to je cifra između 43 i 44 zastupnika", precizirao je Mitrović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: