{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mirsad Vilić ostaje na čelu Direkcije za koordinaciju policijskih tijela u BIH

24.8.2015. u 16:46
125
61
Mirsad Vilić ostaje na čelu Direkcije za koordinaciju policijskih tijela u BIH
125
Mirsad Vilić ostaje na čelu Direkcije za koordinaciju policijskih tijela u BIH
Mirsad Vilić
Nezavisni odbor Parlamentarne skupštine BiH nije danas izglasao smjenu Mirsada Vilića, direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela u BiH. Kako je kazao Žiko Krunić, predsjednik Nezavisnog odbora, za prihvatanje inicijative za smjenu nije bilo dovoljno glasova.
"Ova inicijativa danas nije dobila potrebnu podršku ali to ne znači da je ovo pitanje gotovo. Ovdje se radi o veoma ozbiljnoj stvari, incidentu koji ima međunarodni karakter i ovo se mora dovesti do kraja", kazao je Krunić.

Podsjećamo, smjenu Vilića zatražio je ministar sigurnosti Dragan Mektić koji je ranije za Klix.ba kazao da traži smjenu Vilića jer smatra da snosi indirektnu odgovornost za propuste koji su 11. jula u Srebrenici doveli do napada na Aleksandra Vučića, premijera Srbije.

Mektić je u svojim medijskim istupima istakao i kako je sa Vilićem prilikom posjete Vučića Srebrenici podijelilo najmanje sedam informacija o ugroženosti srbijanskog premijera. I pored tih informacija naveo je Mektić, Vučića su čuvala svega dva policajca. Istakao je Mektić i kako VIP loža nije smjela biti u masi te da Vilić nije obezbijedio adekvatan koridor za evakuaciju.

Žiko Krunić nije danas želio novinarima kazati ko je glasao za, a ko protiv smjene Vilića, niti koliko je ljudi bilo za njegovu smjenu. Također nije želio ni komentarisati inicijativu za njegovu smjenu koja će se sutra naći pred Komisijom za odbranu i sigurnost Parlamenta BIH. Inicijativu za smjenu Žike Krunića zbog nezakonitog rada u slučaju Gorana Zubca podnio je Dragan Mektić, ministar sigurnosti BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: