Komentari (109)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ne racunajte da ce vise neciji ocevi, sinovi i muzevi ginuti za trezorase i lopove!
Ja sam Bošnjak musliman ali ne želim etničku Bošnjačku Bosnu nego bosansku, svačiju, i romsku i jevrejsku i svakoga dobre volje. A sramota bi bilo to triti zbog desetina hiljada boraca drugih vjera iz Armije BiH od čega 50ak zlatnih ljiljana.
Nece niko ginuti, već ti Miro jasno i precizno kaže sta se događa i zbog čega ovoliko talasanja u zadnjih par dana. Presuda Sejdić - Finci, Pudarić, Pilav…se MORA inplementirati, svako ko bira mora i moći biti biran.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Nema građanske države u zemlji gdje narod drži do religije, gdje se hapse ljudi za džoint, gdje su hodže I popovi svaki dan na tv, gdje se nijedan političar ne deklariše kao ateista... prvo sapun pa onda parfem, što bi reko Milanović. Prvo građanska svijest, pa građanski ustav. Da mi SDA priča o građanskoj državi, to je uvreda za inteligenciju.
Kakve ateizam ima veze sa demokratijom i građanskim ustavom ? Malo si pobrko stvari s komunizmom ili si čitao Ničea previše xd Ja sam totalno protiv SDA ali je komentar glup.
Kako nema? Istav italije je građanski a u njemu je i katolička crkva.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ne postoji etnička drzava ... svaka drzava je gradjanska. Jedina etnička karakteristika koja se eventualno spominje u ustavima je jezik u zvaničnoj upotrebi. BiH je smijurija od drzave pa otud i ovakve lazne dileme 'etnička ili gradjanska'.
Miro ratni predsjednik, 'lojalni' Srbin za graDZansku, dobitnik mnogih priznanja, ali kad spomenu ploču na Vijećnici odmah posta sumnjiv suncokretima, peta kolona.
Komentari potvrdjuju da mnogi ovdje ne razumiju kako funkcionise demokratija u uredjenim drzavama i gdje je mjesto religiji, narodu, a gdje njenim gradjanima.
Ovdje nema drzave od 1991
Kako god bosna bude uredjena vlast u banjaluci sarajevu medjugorje bihacu trebinju grudama bit ce u rukama jednog naroda.i cemu zabluda kad se pripadnici drugih naroda mogu izbrojati na prste.juga se nije trebala raspasti jedino tako se mogla ocuvati multieticnost.sad je kasno
Ko ovoga više išta pita!?
Miro ti si lezihljjebovic i ublehas koji u zivotu nista nije radio.
Evo primjer sto se ne bi preustrojila u 5 gradjanski entiteta, i da svaki entitet da po 10 parlamentaraca po broju glasova za parlament BiH. Da bude jedan predsjednik ceremonijalno, a da se ostalo prebaci na vjece ministara i parlament
Ima smisla. Još samo 2 od 3 čovjeka uvjeriti da treba zaboraviti nacionalno i da je i princip izbora većine građanin Komšić sasvim u redu. Kako - to ne znam !
Ima smisla. Još samo 2 od 3 čovjeka uvjeriti da se umjesto Hrvat i Srbin izjasne kao građanin Srbin i građanin Hrvat. Na koju foru kad vide tko bi im bio nalogodavac
Daytonska forma je služila da zaustavi rat i da pruži šansu pomirenju, prvi dio je uspješno odrađen a ovaj drugi dio polovično. Ostavljen je prostor da se vidi u kojem smjeru žele narodi u BiH, nažalost očekivanja nisu ispunjena i to je to . Dijelom zbog korumpiranosti elite i dijelom zbog nepismenosti naroda
Neće ona biti gradjanska još 20-tak godina, i to će zavisiti isključivo od ekonomskog razvoja, jer sirotinja bije bitke oko sitnih stvari kao što su vjera i nacija (jer nemaju ništa drugo u životu), a bogati brinu gdje na ručak ili na odmor. Zato bi najbolje bilo da Bosna ostane ovakva kakva jeste, a da se malo više razmišlja o programima za razvoj male privrede, i dovodjenju velikih kompanija (kao što trenutno Vučić radi u Srbiji) - to je jedini put naprijed.
Samo GRAĐANSKA Bosna i Hercegovina. STOP, prebrojavanju krvnih zrnaca. Dosta su nam nacionalističke stranke SDA, HDZ i SNSD krojile sudbinu i upravljali životima zadnjih 30. godina.
BOJTE SE ZLOCINCI BOZIJE KAZNE DO 9 KOLJENA https://www.n-um.com/kazna-i-na-dunjaluku-stizu-li-zlocince-kletve-bosnjackih-majki/
Građanska na razini države,etnička na nižim raziniama.