Komentari (117)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Rece Alija za 25 godina bicemo kao Svicarska mi zavrsismo kao Somalija.
Gospođo Mirhunisa to nisu ni blizu tačni i kompletni podaci, jer takve podatke niko u BiH nema, osim naravno zapadnih zemalja. Brojka je mnogo veća nego što iko može zamisliti. Ovdje još malo neće imati ko da radi. Kod mene pola komšiluka otišlo, a svi se vode kao da su još ovdje.
@MostaracOdDo Brojka jeste veća od 150.000 ljudi. Za par godina ovdje neće imati ko da radi, kao što sada nema u Hrvatskoj. Odlaze radno sposobni, a ostaju samo penzioneri. Smanjuje se tržište, firme propadaju.
Kod nas 1 radnik radi za 1,5 penzionera. Radnika je svakim danom sve manje, zbog iseljavanja, a penzionera sve više. Ne treba biti ekonomski stručnjak kako bi se znalo kuda ovo vodi. Zbog iseljavanja se i samo tržište smanjuje, manje je zahtjeva za robama i uslugama što će dovesti do gašenja firmi i slabljenja privrede. Ovo malo investicija što ima su uglavnom neke šivaonice i neka "bižuterija", jer nemamo stručnog kadra za bilo šta drugo. Uvijek je bilo ko zna zna, ko ne zna...
Ne bih nikada otišao sve dok ne ''demokratizujemo'' i to s vana stranku SmranaDerA.
Boli te tuki Mirhunisa, ti si se podmJErila. :D Bitno je da je vama gaborima dobro, a mladi neka se snalaze.
"iz Posavine za pola godine otišlo 10.987 osoba",Kanton Posavina je imala 48089 stanovnika.To su podaci iz 2013 godine.Vecinu cine ili su cinili Hrvati.Same brojke nam kazu da ni HDZ nije ucinila nista za svoje ljude.Suludo je pricati samo o jednoj politickoj partiji.Svi zajedno snose odgovornost.
vala da si ti otisla rijesili bi se jos jednog dugogodisnjeg nesposobnog seoskog uhljeba, sunce ti poljubim.
Još jedna pobjeda Bakira Izetbegovića.Aferim...
Javi se za 2-3 godine da vidis kako se taj broj uduplao,draga Merhunisa
Egzil
Ne budite naivni, vladajucim strankama je u interesu da zemlju napuste oni ''nezadovoljni''. Poznavajuci ove iz SDA, znam da kazu ko nije s nama, protiv nas je. Tako da oni nista nece uraditi da sprijece odlazak odavde, naprotiv!
Opet konstatovanje situacije i otkrivanje tople vode i pricanje onoga sto vec svi znamo. A rjesenje niko ne nudi. Pa znamo ovo je vec 1000 puta ponovljeno. Daj neko rjesenje, a ne kao papagaj ponavljati ono sto svi znamo.
ono kad vječni sdoooovo uhljeb, m komarica, priča o odlasku mladih. Pa stoko, mladi odlaze jer ste ti i takvi sve zauzeli
Tako je Bakir i zamislio 100.000 radnih mjesta.. Oni koji odu nadomjestit ce ih ovi nezaposleni... Zna cojk sta radi
@MostaracOdDo Jeste možda otvoreno 63.000 ali koliko ih je zatvoreno? To se sve vještači radi putem subvencije za zapošljavanje i nakon godinu dana od tih 63.000 ostane 3.000 zaposleno.
@MostaracOdDo Ne bih se složio da je na čisto stvoreno 63.000. Volio bih vidjeti legitiman izvor takvih informacija? Dalje, radno mjesto ne znači ništa ako plata ne može da zadovolji osnovne potrebe.
Ja šta nam SDA uradi od društva i države, pa ovo nije normalno. Veću štetu su napravili nego četnici.
a zasto ogovaras samo SDA.Sta su druge stranke uradile?Vecina koja je otisla imaju dvojno drzavljanstvo i mogu se zaposliti u EU drzavama.Ostali nemaju takva prava i tesko se snalaze.Ljudi nasjedaju misleci da ih posao tnegdje drugo ceka.Statistika nam govori o brojevima, a ne prikazuje iz kojih kantona odlaze ti ljudi.
@realnost123 Pa SDA i vlada preko dvije decenije i njihovi kadrovi su putem kriminane privatizacije uništili sve naše prijeratne gigante. Ko je rasprodao i izdjelio državu nego SDA. Pa posao nikoga ne čeka, ali se on u EU može relativno lako pronaći, čim ovoliki narod odlazi. Od ove zemlje nema ništa, ovo će za 2-3 godine sve u propast.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ma samo da se ne puca! Hahahaha I da se Dodik ne rascjepi, Bakir ne poserijati, a Covic ne treci-entiteti :D