Komentari (277)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ljudi, šta je vama. Ona manipulira iz njenih razloga, ali neće uvjeriti ni Kljujića ni zakon ni misleće ljude. Ministar je javna funkcija i kao takva podliježe demokratskim uzancama, kako ponašanjem, tako i odjevanjem. Ja ne bi volio biti u sredini u kojoj ministrica na radnom mjestu pokazuje vjersku pripadnost, jer to diskriminira, čak i omalovažava ljude druge vjere. Njezin privatni život je njezina briga, ali javni život je briga svih građana.
MOLIIIIIM, TO DISKRIMINIRA??? IKONE NA VOZILIMA MUPA RS SU OK???? KRIŽ U SVAKOJ JAVNOJ USTANOVI U HERCEGOVINI JE OK?? KRIŽ OD 50 METARA IZNAD MOSTARA JE OK??? SMETA NAIDINA MARAMAAA??? POGINUT ĆEMO ALI MARAMU NE DAMO!!!
Na kom je mjestu Sarajevski univerzitet na listi univerziteta u Evropi? Nema ga ni medju prvih 200! Gdje je na listi svjetskih univerziteta? Nema ga ni medju prvih hiljadu? Znanja nikad manje a vjeronauke nikad vise. Ministrica obrazovanja je da se bavi obrazovanjem a ne hidzabom! Ako se Sarajevski univerzitet pomjeri bar jedno mjesto naprijed skidam joj kapu, ali vjerovatnoca je da padne jos nize, je nazalost veca.
Pa zar je ovo bitna vijest pored ovolike inflacije, poskupljenja i nesposobne vlasti. Balkanu daj samo gluposti i vladaj 500 godina.
Evo vidis da jeste, boli ovaj narod neka stvar za inflaciju, masovna psihoza je to, ne zamaraj se pretjerano, neka ih guli svako do koze✌️
Ah lipa.primitivka
Draga ministrice. Ja jesam za slobodu i svacije pravo da se oblaci kako hoce (sa hidzabom a i sa mini suknjama). Ne svidja mi se sto se stavljate u fokus sa stilom oblacenja a ne po rezultatima u obrazovanju. Interesuje mi na kom je mjestu Sarajevski univerzitet na listi univerziteta u Evropi i u svijetu. U Evropi nije ni medju prvih dvjesta a u svijetu ga nema ni medju prvih hiljadu. Vi govorite o predrasudama Kljujica? I ja imam predrasude prema vama ali ne zbog oblacenja!
Preporuka za sve, malo da izadjete iz okvira vaših glava i vaših torova, odete u Demokratski uređene države pa da vidite kako narod živi. Nikog nije briga dal' bio bez odjeće ili sa odjećom, sa nekim obilježjem ili ne, svi su (u većini slučajeva) ravnopravni zašto ova žena i muslimani ne bi bili ravnopravni ?! Njena odluka da nosi maramu i nosi je s ponosom, zbog toga PODRŠKA !
maknite ovu više.nije vas sramota napadati čovjeka.Kljujić ima u malom prstu šta ova ima u glavi.U ostalom nisu nikad ovako akademikeri izgledali .možda je on na to mislio .
Ne prdi
Kako je krenulo u na kraju ce se predsjednici i njihovi zamjenici u Javnim ustanovama razlikovati po tome dali nosi fes ili sajkacu ili onu katolicku kapicu.A vamo borba za gradzansku nirmalnu drzavu?
Ministrica i 40 nezakonito novouposlenih, žena bez ikakvih rezultata, čak štaviše još pravi i štetu obrazovnom sistemu, ucjenjuje prosvjetne radnike, evo i na fotografijama koristi djecu za vlastitu promociju, farizejka, krije se iza stranke, a ovi eto dokazuju kako je časna i ispravna, a samo mali kantonalni nivo, njeni kolege nastavnike nazivaju štakorima, sve dif do difa, vidjeli Dubai samo uz državne pare!!
Nije vjera za raskazivanje. Nije vjera uličarstvo. Neka se vidi DA JA VJERUJEM! Vjera je nešto vrlo lično. Osjećanje koje nosiš u duši, a dušu čistu svako primjeti.Zašto ste vjeru pretvorili u pomodarstvo??? I to svaku postojeću u BiH! Ne treba mi ni krst, ni križ, ni tespih, niti brojanica...nigdje osim na mjestima gdje i spadaju!
Nošenje hidžaba je stvar religije isto kao što križ i krst nose umjetnici okolo. Treba se gledati kvalitet urađenog posla a ne neka "zabrađenost" i sl. Na kraju krajeva mi pričamo priče a Kakir syebo tužbu protiv Srbije, puter skočio na cenera 250g. Baš smo d3byli.
stjepan kljujic moze i .rat na sred ceste niko mu ne smije uzeti za zlo. on je covjek od principa. covjek. a ljudski je grijesit. pogresio je i svi mu moramo oprostit. ali da ima istine u ovome sto govori, e ima. ministarstvo obrazovanja je drzavna institucija. nije privatna. i treba vodit racunima i o drugim, trecim i petim. inace postajes kao drugi, treci ili peti.
Hota-Muminović se zahvalila građanima i građankama "koji su pokazali da su budni i da bdiju nad slobodom". A STA JE SA MOJOM SLOBODOM????????? NE PRISTAJEM DA OVA ZAMOTANA ODREDJUJE BUDUCNOST MOM UNUKU,
Pa onda se ti kandiduj i pobijedi, ali unistit sve islamsko u ovoj državi ne možete. Ovdje ima preko 50% muslimana, i nama ne smeta! Smeta i nama sto nacelnik nivog Sarajeva nikada nije trijezan!
Je li Kljuić ili Kljujić? Sad ovako sad onako po ovim člancima... koliko znam Kljuić
De ba uozbiljite se ljudi, nećeš na kafu rješavati nečije predrasude, pogotovo ne izgradjenog i zrelog čovjeka. Fino je sve to zamišljeno, a baš zbog toga guranja pod tepih i nazivanjem stvari drugim terminima mi imamo velikih problema sa banalnim stvarima. Sramota je da se kod nas ovdje o ovome raspravlja.
Svaka cast, Naida! Samo pozitiva. Nek ga je stid!
Ministrice nisi nas uvjerila da vjerska obiljezja idu skupa sa javnom funkcijom.
Ja na njoj ne vidim nikakva vjerska obilježja.
Zašto je ministrica prije mjesec dana naredila svim školama u kantonu Sarajevo da unište dokumentaciju u vezi korona plandemije a tiče se maltretiranja djece?! Jel zbog tužbe koju je podnio Mirnes Ajanovic?! Hidžab se uklapa u ove sotonske mjere!!! https://youtu.be/yCrFSrG8S1g