BiH
15

Ministarstvo odbrane nije ispoštovalo četiri presude, Sud BiH predložio pokretanje disciplinskog postupka

Piše: Er. M.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Sud BiH uputio je Vijeću ministara BiH prijedlog za pokretanje disciplinskog postupka protiv donosioca konačnog upravnog akta zbog počinjenja teške povrede radne dužnosti u Ministarstvu odbrane Bosne i Hercegovine.

"U odnosu na Vaš upit potvrđujemo da je Sud Bosne i Hercegovine uputio Vijeću ministara BiH Izvještaj o neizvršenju odluka Suda Bosne i Hercegovine i o postupanju tuženog organa Ministarstva odbrane BiH, nakon donošenja presuda Suda Bosne i Hercegovine sa prijedlogom za pokretanje disciplinskog postupka protiv donosioca konačnog upravnog akta zbog počinjenja teške povrede radne dužnosti i nepostupanja u skladu sa članovima 62. i 64. Zakona o upravnim sporovima BiH", rečenom nam je u Sudu Bosne i Hercegovine.

Ističu kako je riječ o presudama iz 2010., 2012., 2013. i 2015. godine.

Na današnjoj sjednici Vijeća ministara BiH kao 26. tačka dnevnog reda naći će se 26. Izvještaj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine o neizvršenju odluka Suda Bosne i Hercegovine, s prijedlogom za pokretanje disciplinskog postupka protiv donosioca konačnog upravnog akta zbog počinjenja teške povrede radne dužnosti, čiji je predlagač Sud BiH.

Na dnevni red sjednice uvrštene su još dvije tačke dnevnog reda čiji je predlagač Sud BiH i to Prijedlog odluke o odobravanju sredstava iz tekuće rezerve Budžeta institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za 2015. godinu Sudu Bosne i Hercegovine te Prijedlog odluke o odobravanju novog zapošljavanja u Sudu Bosne i Hercegovine u 2015. godini.