BiH
0

Na sjednici Vijeća ministara BiH o kontroli kretanja oružja i vojne opreme

FENA
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Vijeće ministara Bosne i Hercegovine danas će razmatrati Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o kontroli kretanja oružja i vojne opreme, kao i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o upravi.

Predviđeno je i razmatranje Informacije o trenutnom statusu obrade rezultata popisa i potrebama u vezi sa zakupom poslovnog prostora za skladištenje i obradu popisne građe, s analizom stanja i potreba zakupa prostora za nastavak aktivnosti na obradi rezultata popisa.

Na dnevnom redu današnje sjednice je i Izvještaj Vijeću ministara BiH o neizvršenju odluka Suda BiH, s prijedlogom za pokretanje disciplinskog postupka protiv donosioca konačnog upravnog akta zbog počinjenja teške povrede radne dužnosti, čiji je predlagač Sud BiH.

Vijeće ministara BiH bi trebalo razmatrati i Izvještaj o realizaciji međunarodnih sredstava obećanih na Donatorskoj konferenciji održanoj u Briselu 16. jula 2014. godine, za saniranje šteta od poplava u BiH, s 30. junom 2015. godine.

Trebala bi biti razmatrana i Informacija sa podacima o imovinsko-pravnom statusu i vlasništvu nad tri objekta u Sarajevu (bivše ambasade) u ulici Mehmeda Spahe, Alipašinoj ulici i ulici Tahtali sokak, kao i Informacija u vezi s institucijama BiH koje nemaju trajni smještaj.

Predviđeno je razmatranje: Informacije o konkurentnosti ekonomije u BiH; Ekonomskih trendova za period januar-juni 2015. godine; Informacije o kretanju makroekonomskih pokazatelja za period januar-septembar 2015. kao i Izvještaja o izvršenju Budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za devet mjeseci 2015. godine.