{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vijeću ministara upućen prijedlog za disciplinske postupke zbog neizvršenja odluka Suda BiH

8.12.2015. u 13:50
0
7
Vijeću ministara upućen prijedlog za disciplinske postupke zbog neizvršenja odluka Suda BiH
0
Vijeću ministara upućen prijedlog za disciplinske postupke zbog neizvršenja odluka Suda BiH
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Vijeće ministara BiH na sutrašnjoj sjednici raspravljat će o Izvještaj o neizvršenju odluka Suda Bosne i Hercegovine s prijedlogom za pokretanje disciplinskog postupka protiv donosioca konačnog upravnog akta zbog počinjenja teške povrede radne dužnosti. Predlagač Izvještaja je Sud BiH.
Ministri će raspravljati i o Prijedlogu odluke o odobravanju sredstava iz tekuće rezerve Budžeta institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za 2015. godinu Sudu Bosne i Hercegovine te o Prijedlog odluke o odobravanju novog zapošljavanja u Sudu Bosne i Hercegovine u 2015. godini.

Na sutrašnjoj sjednici naći će se i Informacija o konkurentnosti ekonomije u Bosni i Hercegovini, Izvještaj o izvršenju Budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za period januar-septembar 2015. godine te Izvještaj o realizaciji međunarodnih sredstava obećanih na Donatorskoj konferenciji održanoj u Briselu 16. jula 2014. godine, za saniranje šteta od poplava u Bosni i Hercegovini.

Ministarstvo vanjskih poslova BiH uputilo je Prijedlog pravilnika o službenim specijaliziranim vozilima Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i diplomatsko-konzularnih predstavništava Bosne i Hercegovine, dok je Agencija za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka uputila Prijedlog pravilnika o izmjeni Pravilnika o službenim specijaliziranim vozilima u vlasništvu Agencija za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine.

Na sjednici će se naći i Prijedlog rješenja o razrješenju direktora Instituta za akreditiranje Bosne i Hercegovine, Mišljenje s konkursnom dokumentacijom za imenovanje rukovodećih državnih službenika, direktora i zamjenika direktora Agencije za statistiku BiH, te Informacija o aktivnostima u vezi s imenovanjem člana Upravnog odbora Javnog preduzeća "Luka Brčko" Brčko Distrikt Bosne i Hercegovine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: