Komentari (60)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
I jeste jebbo lud zbunjenog. Ali ne zbog razloga koje navodi ministar nego zbog prebacivanja "loptice" na druge. Imamo generalni modus ponašanja da kad imamo problem, prva akcija nije sumiranje i rad na rješenju problema nego prebacivanje krivice sa jednih na druge i opšta bježanija.
Tako mala zemlja a imamo toliko kojekvih ministarstava, udruženja i da skoro svako selo još malo će imati i ministre i premijera sela i mi se onda pitamo zašto nema novaca?! Sve treba svesti pod jedan krov i umanjiti birokratiju za 70% jer je ova država sama sebi problem i sama sebe izjeda sa ogromnim izdavanjima za plaće za ljude na državnim jaslama.
Jest, eno u Vrazovoj 4 portira, i svi ekavica pihhh
"Procjenjuje se da je u zdravstvenom sektoru HNK 500 radnika viška, ali da među njima nema doktora medicine nego da je riječ o ostalim uposlenicima u zdravstvu."...TREBA LI CRTAT' ZAŠTO LJEKARI IMAJU SVOJ,ODVOJENI SINDIKAT...!!!
Apsolutno si u pravu. Bogu hvala pa su se odvojili. HNK je istina posebna priča, dijelom je i u pravu što se tiče duplih ustanova. Ali to je politika napravila, čitaj HDZ i SDA. I to im odgovara. Pa kad su davno zasrali, sad nek pronađu rješenje. Doktori su odlučni da preko njihovog znoja više nema kupovanja socijalnog mira i osiguravanja biračkog tijela
Otac u bolnici (HNK) 25 dana morao kupovati rivanol i zavoje i sva medicinska sredstva za liječenje. Imao uredno ovjerenu knjižicu + plaćenu participaciju 20 KM (koja je usput nelegalna)...
DAJ OSTAVKU,MAJMUNE...ŠTA PRIČAŠ NAMA O PROBLEMIMA,ZNAMO MI DOBRO KOJI SU PROBLEMI...IMA LI KAKVOG RJEŠENJA.ŠTA PREDLAŽEŠ TI KAO YEBBENI EXPERAT,KAO MINISTAR,KAO NEKO ŠTO PRIMA 2-3 LJEKARSKE PLATE MJESEČNO...MAMMU VAM YEBBEM !!!
Potrebna je HITNA reforma zdravstvenog osiguranja,to je jedini lijek...pa ne može nikakvo zdravstvo funkcionisati na principu jedan uplaćuje a 10-oro se liječi,nikakvo a kamoli da tu može biti nekog kvaliteta...ovdje su najluđi ljekari što uopće pristaju da rade u takvom "sistemu",a narod nije ni zaslužio bolje obzirom da glasa za istu bagru 25 godina!
Ima li iko ŽIV u federalnom ministarstvu zdravstva,zna li iko kako se zove yebbeni federalni ministar zdravstva...Skuplja se novac preko humanitarnih fondacija i telefona za obnovu dječije bolnice u Tuzli,opet sa leđa sirotinje,...pa osnivač i vlasnik bolnice je federacija,gdje su budžeti,gdje su pare...majjku vam vašu!
to su ti nasi elokventni i skolovani ministri
Bravo, da te čitav svijet razumije
Lol
Tocno ministre a Covic i HDZ handre sve redom kako bi zadrzali vodecu poziciju.Njemu je najbitniji izborni zakon a o ekonomiji ni govora
Nemoj tako Opsenica, pa evo u Sarajevu halkari i minderaši ( iz svih stranaka i svih naroda ) imaju 7-8 puta veći obim prava od mene. ON uradi CT ili MRI ko dlan o dlan a ja 6 mjeseci čekam ne MRI nego UZ ili RTG. ON Kolor dopler krvnih sudova čeka sad pa sad a ja 3 mjeseca čekam na red , njemu kontrolni pregleda za 3 mjeseca a meni za 3-5 godina. Još mi kaže : znaš Hamo nije se dobro ''zračiti''
:))))))))))))))))))))))))))))))))))
To ti je ono kad neki seljober umisli da je on neko i nešto pa neda fotelju svoju nizašto