BiH
29

Ministar Mandilović izazvao zbrku u medijskom prostoru: Greškom sam potpisao odgovore

Piše: Er. M.
Milan Mandilović (Foto: Klix.ba)
Milan Mandilović (Foto: Klix.ba)
Federalni ministar rada i socijalne politike Milan Mandilović kazao je za Klix.ba da je došlo do određene greške prilikom odgovaranja na upit Federalnoj novinskoj agenciji.

Nakon što je Federalna novinska agencija (FENA) objavila navodnu izjavu Federalnog ministara rada i socijalne politike Milana Mandilović da je usvojeni Zakon o radu u FBiH dobar, nastala je drama.

Razlog tome je što je Mandilović ministar iz Demokratske fronte koja nije podržala usvajanje Zakona o radu koji je u parlamentarnu proceduru uputila Vlada Federacije BiH.

Mandilović je za Klix.ba kazao da je došlo do određene greške s obzirom na to da je Fenin upit bio upućen Kabinetu ministra, ali da su na njega odgovorile stručne službe.

"Ja nisam to rekao. Ne bih davao nikakve izjave koje nisu usaglašene sa sva tri socijalna partnera", rekao je Mandilović.

Dodao je da je greškom potpisao sporni odgovor s obzirom na to da je taj dan Kabinetu dostavljen veliki broj materijala.

"Uputit ćemo demantij. Nije to nikakav problem da se pored demantija reaguje na nekakav drugi način. Zakon je usvojen. U vezi s tim smatram da sva tri socijalna partnera trebaju biti uključena kako bi Zakon o radu bio dobar", kazao je Mandilović.

Na kraju je istakao da je odgovor Feni zapravo odgovor stručnih službi, a ne ministra, što je, kako tvrdi, vidljivo iz samog sadržaja s obzirom na to da je svaki zakon analiziran.