Konferencija u Beču
0

Ministar Ahmetović predstavio rezultate policije u BiH

FENA
Sadik Ahmetović
Sadik Ahmetović
Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar sigurnosti Bosne i Herecegovine Sadik Ahmetović prisustvuje danas u Beču Konferenciji o borbi protiv organiziranog kriminala, trgovine drogama i sprječavanju terorizma.

Ministar Ahmetović je predstavio rezultate koje su ostvarile policijske agencije u BiH i istaknuo značaj regionalne suradnje na sprječavanju svih vidova organiziranog kriminala.

Podsjetio je učesnike konferencije da je Bosna i Hercegovina ispunila sve uvjete iz Mape puta za liberalizaciju viznog rezima i očekuje da što prije stupi na snagu vizna liberalizacija za njene građane.

Domaćin konferencije je ministrica unutarnjih poslova Republike Austrije Maria Fekter, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Konferenciji u Beču prisustvuju ministri i predstavnici ministarstava unutarnjih poslova Albanije, Hrvatske, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije i Turske te predstavnici Kosova i direktori međunarodnih organizacija Interpola, Europola, Olafa, Eurojusta i SECI centra.