{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ahmetović predvodio bh. delegaciju na konferenciji u Zagrebu

F
12.2.2010. u 19:28
0
1
Ahmetović predvodio bh. delegaciju na konferenciji u Zagrebu
0
Ahmetović predvodio bh. delegaciju na konferenciji u Zagrebu
Sadik Ahmetović
Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Sadik Ahmetović predvodio je delegaciju BiH na četvrtoj konferenciji ministra unutrašnjih poslova zemalja regije “Balkanska ruta - jučer, danas, sutra”, koja je u ova dva dana održana u Zagrebu, saopćeno je danas iz Ahmetovićevog kabineta.
Predstavnici ministarstava unutrašnjih poslova i sigurnosti Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije razgovarali su na tom skupu o nastavku unapređenja dobrosusjedskih odnosa u oblasti sigurnosti i potrebe jačanja saradnje radi zajedničkog djelovanja protiv svih oblika međunarodnog organiziranog kriminala na područu jugoistočne Evrope i šire.

Posebna tema razgovora bili su tzv. “balkanska ruta” i njeni uzroci u aktuelnom trenutku, pri čemu je prepoznata opasnost koja proizilazi iz nedopuštenog korišćenja i trgovine opojnim drogama i psihotropnim tvarima.

Učesnici konferencije razmotrili su i moguće odgovore na ove sigurnosne rizike raznim oblicima jačanja saradnje policijskih snaga zemalja regije.

Tokom konferencije potpisana je zajednička izjava predstavnika ministarstava čiji je cilj jačanje saradnje u borbi protiv svih oblika prekograničnog kriminala, produbljivanja policijske saradnje, zajedničkih akcija, presijecanja puteva kriminala na ovim područjima, a posebno na uspostavljanju i jačanju prakse identifikacije i oduzimanja imovine stečene izvršenjem krivičnih djela trgovine opojnim drogama i psihotropnim tvarima.

Tokom konferencije, bh. ministar sigurnosti Sadik Ahmetović imao je odvojene susrete s ministrima unutarnjih poslova Republike Hrvatske Tomislavom Karamarkom te Srbije Ivicom Dačićem.

Dogovorena je daljnja saradnja u oblasti sigurnosti, ne samo zemalja regije već i u interesu zajedničke evropske sigurnosti, saopćeno je iz Ahmetovićevog kabineta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: