Komentari (36)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Prije zadnjeg rata Slovenija je izgradila na Soči 19 hidroelektrana, na rijeci In u Austriji od Tirola do ušća u Dunav postoji čitav niz malih elektrana, ali nema nigdje kese na granama. Naš narod sve što mu nnetreba baca u vodu, a kada ga poplavi ajme daj pomoć. Tipičan primjer je rijeka Bosna. Što se ne demonstrira protiv plastičnih boca i kesa ispod drveća na Igmanu i Bjelašnici. Na sve strane divlje deponije, koje svjedoče da smo najprljaviji narod u Evropi.
ajme
Prije svega to nisu mini nego male hidrocentrale. za suknju se kaže mini. Voda je obnovljiva energija kao sunce i vjetar. Treba dakle graditi postrojenja na obnovljivim izvorima radi smanjenja stakleničkih gasova. Digla se histerija protiv malih elektrana, a većina nema pojma kako funkcionira taj objekat. Male elktrane djelimično degradiraju okolinu, ali svojom energijom će sačuvati šumu.. Niko ne obraća pažnju na smeće u na šim rijekama.
@spahija1798 prirodno si glup..ne ulazi u temu kad pojma nemaš a praviš se pametan
Bosna i Hercegovina je bogata zemlja vodotokovima koji bi trebali svakom pojedincu koji boravi u njoj biti od koristi. Potencijal, kadar promijeniti svijet ... Radije cemo svako malo glasati ko ce biti sljedeci koji ce nas pored tog potencijala dublje zaduzivati, i time nam zagorcavati zivot ... https://goldsilver.com/hidden-secrets
Igrom slučaja moji su iz tih krajeva i samo mogu reći da je jadna zemlja u kojoj svećenik diktira razvoj. Nabroja čovjek sve ove povijesne i druge znamenitosti - ni blizu planiranih elektrana. Prozor je inače teška vukoyebina a ovaj kanjon je lijep ali okolna sela napuštena, nema ceste, nema struje, vode ali eto neka don Mr Sc religije Marić diktira razvoj.
Kada se jave domaca ekoloska udruzenja, u zemlji u kojoj je ekoloska svijest gradjana ravna nuli, znam da su u pitanju politika i veike pare. Ima li koji domicijelni na kliksu da pojasni ko to sada pokusava da se ugradi?
iskljuci frizider ako si protiv najboljeg nepresusnog izvora energije
Potrebno je da javnost informirate o štetnosti minihidrocentrala i neprirodnom stresu koji ostavljaju na tok rijeke iza njih. Vlada pogrešno opće mišljenje da su minihidrocentrale benigna stvar.