Izvršni odbor SNSD-a
0

Milorad Dodik kandidat za predsjednika RS-a

SRNA
Milorad Dodik
Milorad Dodik
Lider SNSD-a Milorad Dodik bit će kandidat ove stranke na predstojećim izborima za predsjednika Republike Srpske, a predsjednik Izvršnog odbora SNSD-a Nebojša Radmanović za člana Predsjedništva BiH, odlučio je danas u Banjaluci Izvršni odbor SNSD-a.

Izvršni odbor SNSD-a definisao je danas izborne liste stranke za Narodnu skupštinu RS, te parlamente BiH i Federacije BiH.

Usvajanje Prijedloga zakona o popisu stanovništva u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Izvršni odbor SNSD-a ocijenio je neprihvatljivim. 

"To je učinjeno mimo volje poslanika SNSD-a i tražićemo da naši poslanici glasaju protiv ovog zakona u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH", rekao je Radmanović novinarima nakon sjednice. 

Radmanović je rekao da je Izvršni odbor SNSD-a ocijenio neprihvatljivim izmjene zakona o oružanim snagama BiH u parlamentu BiH, jer taj zakon predviđa penzionisanje pripadnika OS BiH na teret državnog budžeta.

Predstavnički dom BiH juče je usvojio Prijedlog zakona o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2011. godine, koji sada treba proći i proceduru u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.