{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Ili će RS biti ravnopravna ili neće biti BiH"

S
17.9.2010. u 19:11
0
48
"Ili će RS biti ravnopravna ili neće biti BiH"
0
"Ili će RS biti ravnopravna ili neće biti BiH"
Nebojša Radmanović (Foto: Arhiv)
Kandidat Saveza nezavisnih socijaldemokrata za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Rogatici da se treba vratiti izvornim principima Dejtona, što podrazumijeva rješavanje problema političkim sredstvima, a ne nasiljem.
Dodik je na predizbornoj tribini SNSD-a pod sloganom "Srpska zauvijek" istakao da RS danas izgleda stabilnije i bolje nego ranije, poručivši da će RS biti ili ravnopravna u BiH ili samostalna.

"Naš nacionalni program je što jača i bolja RS koja nije eksperiment, već koja traje", poručio je Dodik.

Navodeći da je u Narodnoj skupštini RS doneseno više od 400 zakona, te formiran razvojni program od kojeg je svaka opština, uključujući i Rogaticu imala koristi, Dodik je naveo da na raznim računima ima više od 300 miliona KM koji čekaju da budu plasirani za zapošljavanje u proizvodnji.

"Ova stranka može da nastavi sa jačanjem institucionalnih kapaciteta RS. Kada su se Srbi okupili oko jedinstva i nacionalnog programa uvijek je bilo bolje", istakao je Dodik, dodajući da treba održati redovnost isplate penzija i plata, te otvaranje novih radnih mjesta.

Ističući da je zaustavljen prenos nadležnosti sa RS na BiH, kandidat SNSD-a za srpskog člana Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović rekao je na predizbornom skupu da ova stranka traži ravnopravnost RS u BiH.

"Ili će RS biti ravnopravna ili neće biti BiH", poručio je Radmanović, navodeći da napadi neće biti tolerisani i da će biti traženo da se vrate nelegalno prenesena ovlaštenja.

Na predizbornoj tribini govorili su predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Rogatice Slobodan Planinčić, kandidat ove stranke za Parlamentarnu skupštinu BiH Lazar Prodanović, a predstavljeni su i kandidati stranke za Narodnu supštinu RS i parlament BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: