Posjeta Širokom Brijegu
0

Milanović: Zadovoljan sam odnosima Hrvatske i BiH

SRNA
Zoran Milanović (Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com)
Zoran Milanović (Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com)
Predsjednik Vlade Hrvatske Zoran Milanović smatra da su odnosi Hrvatske i BiH dobri, te da na tom polju ne bi trebalo ništa mijenjati.

On je najavio da će Hrvatska nastaviti da pomaže Hrvatima u BiH, "ali ne milostinjom, već kroz fokusirane programe". Milanović je tokom posjete Širokom Brijegu precizirao da će Hrvatska nastaviti pomagati projekte koji se odnose na Kliničku bolnicu i univerzitetu u Mostaru.

On je danas posjetio Široki Brijeg, gdje je sa mještanima razgovarao o problemima i mogućnostima njihovog rješavanja. 

"Ovdje sam došao pomoći i pitati ljude šta su njihovi problemi, pa onda, kao posrednik razgovarati o tome sa drugima u BiH. U međuvremenu nastavit ćemo pomogati ljude koji žive ovdje", rekao je Milanović novinarima u Širokom Brijegu.

On je dodao da će o političkim pitanjima razgovarati sa predstavnicima Hrvatskog narodnog sabora, koji su na ovom području dobili puno glasova.

Na novinarsko pitanje da prokomentariše zamjerke iz Sarajeva da je njegov protokol previše fokusiran na nacionalno pitanje, Milanović je odgovorio da je u Široki Brijeg došao upravo iz Sarajeva, gdje se sastao sa političkim vrhom BiH.

"Meni prigovaraju nešto nacionalno. Ako je neko bio uzdržan u tim stvarima, to sam bio ja", rekao je hrvatski premijer.
Premijer Hrvatske je nakon Širokog Brijega, otputovao u Mostar, gdje su u toku sastanci sa predstavnicima gradske i kantonalne vlasti.