|

Milanović: Tražim pošten odnos za Hrvate u BiH

Milanović: Tražim pošten odnos za Hrvate u BiH
0
S
SRNA
28.2.2012. u 20:01
98
komentara
0

dijeljenja
Milanović: Tražim pošten odnos za Hrvate u BiH Foto: Nedim Grabovica/Sarajevo-x.com
Za Hrvate u BiH tražim pošten odnos i ništa više ni manje od toga, naglasio je premijer Hrvatske Zoran Milanović na današnjem predavanju studentima i profesorima Sveučilišta u Mostaru.
''Nisam došao ovdje po glasove i uvijek sam se zalagao za jasan odnos Hrvatske i Hrvata u BiH. Između ostalog, i zato da bih mogao jasno nastupati u zaštiti tih interesa. To mi daje legitimaciju da bez ikakve hipoteke tražim za Hrvate u BiH pošten odnos'', poručio je Milanović.

Predsjednik Vlade Hrvatske sastao se večeras u hrvatskom konzulatu u Mostaru sa predstavnicima stranaka Hrvatskog narodnog sabora. Milanović nakon tog sastanka nije želio da daje izjave, kao ni predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

Novinare je o rezultatima sastanka upoznao lider HDZ-a 1990 Božo Ljubić koji je rekao da je interes Hrvatske stabilna BiH koja je moguća samo kao država tri konstitutivna naroda čija će prava biti i ustavno standardizovana.

''To je sve o čemu smo razgovarali. Suština je da se konstituisanjem BiH kao funkcionalne države tri konstitutivna naroda dođe do države koja će postati stabilan partner i Evropi i Hrvatskoj'', dodao je Ljubić.

On je potvrdio da nije bilo riječi o rekonstrukciji federalne Vlade.

''To je unutrašnje pitanje BiH koje mi možemo sami rješavati i riješićemo ga'', rekao je Ljubić.

Premijer Hrvatske Zoran Milanović stigao je juče u dvodnevnu posjetu BiH.
Prijavi grešku


Komentari (98)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...