Komentari (98)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovaj Zoran ispade veci U.s.t.a.s.a od Jadranke i Sanadera zajedno..
U BiH je najgori \"građanski nacionalizam\" koji dolazi iz Sarajeva. On je netolerantan, ruši temeljna ljudska prava, negira tuđi identitet, megalomanski je, isključiv itd. U principu jako podsjeća na socijalizam u Njemačkoj s kraja tridesetih i početka četrdesetih godina prošlog stoljeća. U prilog tome iidu ove riječi hordaša koji spominje drugi treći red, koje su zapravo rasističke u širem smislu te riječi. Sad ovdje viču \"držte nacionaliste\" oni koji su pod prozirnom krinkom građanskog najveći nacionalisti.
Svim konstitutivnim Hrvatima koji zive u BiH, a i ostalim NORMALNIM ljudima samo jedno pitanje: Gdje to ima u svijetu da, prilikom drzavnicke posjete jednog stranog premijera, jednoj stranoj zemlji, na zgradi jedne opstine nema niti jednog drzavnog obiljezja zemlje domacina..... Hvala
Moj Milanoviću danas bi nam svima bilo bolje da bh Hravti nisu za vrijem agresije na državu BiH poslušali Tuđmana i njegovog potrčkala Bobana ( a prije svega da Tuđman nije poslušao genocidaša i zločinca Dobricu Ćosića) i da su tada imali pošten odnos prema državi BiH i njenoj odbrani od agresije Srbije i Crne Gore i domaćih izdajnika (SDS - a) koji su podržavali agresora. Mislim da bi država BiH već odavni prije svih već bila integrisana u euroatlanske institucije. Međutim danas u BiH smo svi ugroženi a ne samo bh Hrvati.
Bez Hrvatskog izlazka na referendum BIH nebi postojala ni u kakvom obliku. Da nije bilo Hrvata muslimani nebi smjeli 92-95g. dignuti glave,a one sto bi ih ostalo rado bi u vel.srbiju. Da podsjetim,govorilo se da ovo nije nas rat. Bjezalo se mahom u HR U IZBJEGLISTVO a od tud dalje. Da je gore navedeno istina govori i cinjenica da ste 95,imali 10-15%teritorija,i to teritorija koje vam je i bilo ostavljeno,regija ZEi TZ,--------------Sarajevo srbi nisu ni htjeli i drzali su ga u okruzenju iz vojno strateski ciljeva,npr.1000-2000srpski vojnika drzalo je u okruzenju 50.000-70.000 muslimana,kojima takodje nije odgovarala deblokada,jer bi u tom slucaju morali ici na otvoreni front po drugim bojistima,a priznat je da je bolje malo na liniju pa u podrum.Na kraju, Bosnjaka se nece skoro nista pitati,osim na24% sto je i najrealnije.RS,HR-HB,i ostalo kako hoce.
Hravati su nas u ratu blokrali, šurovali sa Srbima i sada traže pošten odnos. Sada ste konstitutivni, ali dugoročno možete uživati sva prava koja uživaju nacionalne manjine u Evropi. Ako budete pravili probleme ima da vas nema.
Posten dnos za Hrvate u dijelu BiH, - Zap. Hercegovini, gdje nema ni drzavnih obiljezja. Prilikom zvanicn posjete jednoj stranoj drzavi on dopusta to , mjesto da utimativno zahtjeva da se ista transparetno izvjesi.
mogao si otići u Široki i tamo taj stav iznositi ...
http://youtube.com/watch?v=GEPs8Zs48jo
Ovo o konstitutivnim narodima su \"tlapnje\". I po tome i po broju su Srbi u bivsoj SRH bili isto sto i Hrvati u SRBiH. Kako jednima, tako i drugima, posteno? Prvo da vidim neki Banijsko-krajisku \"zupaniju\" pa se tek onda moze pricat o bilo cemu. A o HB tek ako ce se pricat i o RSK i ISTOM statusu za Sandzak.
Dokazali da se HDz može izbaciti iz vlasti u FBiH, pronašli smo formulu po kojoj ćemo u oblandi borbe za građansku državu dobiti Bošnjačku Bosnu i Hercegovinu. Sve zemlje u svijetu teže da budu jednonacionalne, što bi Bosna i Hercegovina bila drugačija. Zapamtite da je Srba 10 puta više bilo 1920 godine na Kosovu u odnosu na broj Albanaca, pa su Albanci natalitetom dobili drugu albansku državu na Balkanu. Bošnjaci će svojim natalitetom stvoritu Republiku Bosnu i Hercegovinu državu Bošnjaka i drugih građana. Hrvatska je nacionalna država Hrvata i drugih, Srbija je nacionalna država Srba i drugih, Crna Gora je nacionalna država Crnogoraca i drugih, Slovenija je nacionalna država Slovenaca i drugih. Eh pa Republika Bosna i Hercegovina će biti nacionalna država Bošnjaka i drugih. Unutrašnjim neprijateljima BiH koji su je rušili i ruše nema mjesta konstitutivnosti. Kad dobijete u Americi i Kanadi konstitutivnost i ovdje će te.
BOŠNJACI SMIJESNI STE , VI STE JEDINA NACIJA NA OVOJ KUGLI ZEMALJSKOJ KOJA JE OD RELIGIJE STVORILA NACIJU I KROZ POVIJEST NEMOŽETE BEZ SRBA I HRVATA I HVALI TE SE DA STE BOŠNJACI !!!!
kakav on hoce posten odnos u federaciji je sve posteno a sto oni mute iz hrvatske i srbije zajedno vec dvadeset godina to je problem tri republike nece biti nikad a mozda nitad gospodin milanovic mora da poradi malo na ekonomskom planu kako pmoci hrvate u bosni jos poneki hrvat u bih nema struju od kad mu je srbin unistijo puljic mu se zali crkve nisu ogradjene de malo donacije milanovicu mani suplje i iscrpavanja iz bih gotovine
Samo da znate.... Ovo ne pišu Bošnjaci, nego Srbi-muslimani koji su se nekad zvali Sandžakljije a sad okupiraše Sarajevo i zatrovaše i zagadiše i vas i nas.
pa to je vec odavno rijeseno bosnjace,srbi imaju srbiju,hrvati hrvatsku a ti 24%,hehehe....ako ne mislis da je tako i ako se pouzdas na mrtvo slovo na papiru prosetaj malo do rs ili do hb pa skini zastave sa institucija i pokusaj nataknuti svoju vidjeces kolika ti je jedinstvena bosna hehehehe
kakva ravnopravnost? Svi imaju svoje nacionalne države pa hočemo i mi. Srbi i Hrvati su manjina i treba im sve ukinit. Nemogu 3 vjere bit u bih nego samo jedna kao i kod drugih. Mi čemo tom težit a kome se ne sviđa nek ide u svoju pravu državu.
... i po BiH osuđeni u Hrvatskoj i Srbiji.