Tužilaštvo BiH
0

Milan Vuknić sporazumno priznao krivicu za promet drogama

FENA
Optuženi Milan Vuknić (39) sporazumno je priznao krivicu za neovlašteni promet opojnim drogama, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH sklopio je sporazum o priznanju krivice s Milanom Vuknićem, rođen 19. oktobra 1970. u Imotskom u Republici Hrvatskoj, nastanjen u Runovićima u Hrvatskoj, državljanin Hrvatske.

Potpisivanjem sporazuma optuženi je u cijelosti priznao izvršenje krivičnog djela "neovlašteni promet opojnim drogama" za koje ga tereti optužnica Tužilaštva BiH od 4. februara ove godine.

Tužilac i odbrana saglasni su da Sud BiH, na osnovu sporazuma, izrekne optuženom Milanu Vukniću kaznu zatvora u trajanju tri godine, kao i da se od optuženog oduzme protupravna imovinska korist stečena izvršenjem krivičnog djela - u ukupnom iznosu 2.400 eura i 60 KM, koliko je i pronađeno prilikom pretresa Milana Vuknića.

Od optuženog je oduzeto 3.474 grama opojne droge heroin, koja će biti uništena. Njena vrijednost se na ilegalnom narko-tržištu procjenjuje na više od 300.000 KM.

Sklapanjem ovog sporazuma Vuknić se obavezao na svjedočenje pred Sudom BiH o načinu izvršenja krivičnog djela navedenog u optužnici. On istovremeno potvrđuje da izjavu o priznanju krivice daje dobrovoljno, svjesno i s razumijevanjem te se odriče prava na suđenje i ulaganje žalbe na krivičnu sankciju koju mu na osnovu ovog sporazuma odredi Sud BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH.