{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ismet Graca sporazumno priznao krivicu za kriminal i korupciju

F
11.1.2010. u 14:50
2
0
Ismet Graca sporazumno priznao krivicu za kriminal i korupciju
2
Ismet Graca sporazumno priznao krivicu za kriminal i korupciju
Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH sklopio je sporazum s Ismetom Gracom zvanim "Iko" (1988.) iz Sjenice, o priznanju krivice izvršenja krivičnog djela organiziranog kriminala u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama.
Optuženi potpisivanjem sporazuma u potpunosti priznaje navedena djela za koja ga tereti optužnica Tužilaštva BiH od 04.09.2009. godine.

Tužilac i odbrana saglasni su da Sud BiH izrekne optuženom kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i šest mjeseci, te da ga obaveže da protivpravno stečenu imovinsku korist u visini od 3.000 eura uplati na račun oštećene Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u roku od osam dana od dana pravosnažnosti presude.

Sklapanjem ovog sporazuma Graca se obavezao na svjedočenje pred Sudom BiH o načinu izvršenja krivičnih djela navedenih u optužnici.

On potvrđuje da izjavu o priznanju krivice daje dobrovoljno, svjesno i s razumijevanjem i odriče se prava na suđenje i ulaganje žalbe na krivičnu sankciju, koju mu na osnovu ovog sporazuma odredi Sud BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: