{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ismet Graca sporazumno priznao krivicu za kriminal i korupciju

F
11.1.2010. u 14:50
2
0
Ismet Graca sporazumno priznao krivicu za kriminal i korupciju
2
Ismet Graca sporazumno priznao krivicu za kriminal i korupciju
Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH sklopio je sporazum s Ismetom Gracom zvanim "Iko" (1988.) iz Sjenice, o priznanju krivice izvršenja krivičnog djela organiziranog kriminala u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Optuženi potpisivanjem sporazuma u potpunosti priznaje navedena djela za koja ga tereti optužnica Tužilaštva BiH od 04.09.2009. godine.

Tužilac i odbrana saglasni su da Sud BiH izrekne optuženom kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i šest mjeseci, te da ga obaveže da protivpravno stečenu imovinsku korist u visini od 3.000 eura uplati na račun oštećene Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u roku od osam dana od dana pravosnažnosti presude.

Sklapanjem ovog sporazuma Graca se obavezao na svjedočenje pred Sudom BiH o načinu izvršenja krivičnih djela navedenih u optužnici.

On potvrđuje da izjavu o priznanju krivice daje dobrovoljno, svjesno i s razumijevanjem i odriče se prava na suđenje i ulaganje žalbe na krivičnu sankciju, koju mu na osnovu ovog sporazuma odredi Sud BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: