{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sporazumno priznao krivicu za krijumčarenje osoba

F
FENA
26.1.2010. u 14:41
0
0
Sporazumno priznao krivicu za krijumčarenje osoba
0
Sporazumno priznao krivicu za krijumčarenje osoba
U skladu sa sporazumom koji je potpisao s Tužilaštvom BiH, optuženi Enver Pajazetović Bato, rođen 12. jula 1987. u Velikoj Kladuši gdje je i nastanjen, državljanin BiH, priznao je krivicu za krivično djelo krijumčarenje osoba za koje se tereti optužnicom Tužilaštva BiH od 7. septembra 2009., saopćeno je danas iz Tužilaštva BiH.
U skladu s ovim sporazumom, tužilac je saglasan da se optuženom izrekne kazna zatvora i to od tri mjeseca, a ne uvjetna, jer je optuženi ranije osuđivan.

Predložena je kazna zatvora od tri mjeseca, s obzirom na to da je optuženi mlad čovjek, koji je u vrijeme izvršenja krivičnog djela bio mlađa punoljetna osoba, kao i da je zaključenjem ovog sporazuma priznao krivicu i time pomogao da se troškovi ovog krivičnog postupka smanje.

Optuženi potpisivanjem sporazuma potvrđuje da izjavu o priznanju krivice daje dobrovoljno, svjesno i s razumijevanjem te da se odriče prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju mu izrekne Sud BiH, kao i da potvrđuje da je svjestan posljedica u vezi s eventualnim imovinskopravnim zahtjevom. Sporazum je proslijeđen Sudu BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: