{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sporazumno priznao krivicu za krijumčarenje osoba

F
26.1.2010. u 14:41
0
0
Sporazumno priznao krivicu za krijumčarenje osoba
0
Sporazumno priznao krivicu za krijumčarenje osoba
U skladu sa sporazumom koji je potpisao s Tužilaštvom BiH, optuženi Enver Pajazetović Bato, rođen 12. jula 1987. u Velikoj Kladuši gdje je i nastanjen, državljanin BiH, priznao je krivicu za krivično djelo krijumčarenje osoba za koje se tereti optužnicom Tužilaštva BiH od 7. septembra 2009., saopćeno je danas iz Tužilaštva BiH.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
U skladu s ovim sporazumom, tužilac je saglasan da se optuženom izrekne kazna zatvora i to od tri mjeseca, a ne uvjetna, jer je optuženi ranije osuđivan.

Predložena je kazna zatvora od tri mjeseca, s obzirom na to da je optuženi mlad čovjek, koji je u vrijeme izvršenja krivičnog djela bio mlađa punoljetna osoba, kao i da je zaključenjem ovog sporazuma priznao krivicu i time pomogao da se troškovi ovog krivičnog postupka smanje.

Optuženi potpisivanjem sporazuma potvrđuje da izjavu o priznanju krivice daje dobrovoljno, svjesno i s razumijevanjem te da se odriče prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju mu izrekne Sud BiH, kao i da potvrđuje da je svjestan posljedica u vezi s eventualnim imovinskopravnim zahtjevom. Sporazum je proslijeđen Sudu BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: