{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kenan Hajdarević priznao da je krivotvorio novac

F
29.1.2010. u 15:11
0
0
Kenan Hajdarević priznao da je krivotvorio novac
0
Kenan Hajdarević priznao da je krivotvorio novac
Kenan Keno Hajdarević (1985.), optužen za krivično djelo krivotvorenja novca, sklopio je danas sporazum o priznanju krivice s Tužilaštvom BiH.
U skladu sa sporazumom, optuženi Hajdarević, koji je rođen 3. septembra 1985. u Visokom a nastanjen u općini Ilidža, priznao je krivicu za krivično djelo krivotvorenja novca, za koje se tereti optužnicom Tužilaštva BiH od 26. juna 2009.

On je optužen za posjedovanje krivotvorenih novčanica u apoenima od 50 KM, koje je pokušao staviti u promet, iako je znao da se radi o krivotvorenim novčanicama, a prilikom pretresa kod njega je ispod kape pronađena jedna krivotvorena novčanica u apoenu od 50 KM.

U skladu s tim sporazumom, tužilac je saglasan da se optuženom izrekne kazna zatvora od pet mjeseci, a ne uvjetna, jer je optuženi ranije osuđivan.

Prilikom određivanja ove kazne uzete su u obzir činjenice da je optuženi mlad čovjek, otac dvoje maloljetne djece, oženjen, lošeg imovnog stanja i da je priznao krivicu za ovo krivično djelo i time pomogao da se troškovi ovog krivičnog postupka smanje.

Od optuženog se također trajno oduzima jedna krivotvorena novčanica u apoenu od 50 KM.

Optuženi potpisivanjem sporazuma potvrđuje da izjavu o priznanju krivice daje dobrovoljno, svjesno i s razumijevanjem te da se odrekao prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju mu izrekne Sud BiH, te potvrđuje da je svjestan posljedica u vezi s eventualnim imovinskopravnim posljedicama.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: