{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Milan Vuknić osuđen na tri godine zatvorske kazne

F
17.2.2010. u 14:30
0
1
Milan Vuknić osuđen na tri godine zatvorske kazne
0
Milan Vuknić osuđen na tri godine zatvorske kazne
Milan Vuknić oglašen je danas krivim za neovlašten promet opojnim drogama i osuđen na tri godine zatvorske kazne.
Tu presudu izrekao je Sud Bosne i Hercegovine nakon razmatranja i prihvatanja sporazuma o priznanju krivnje sklopljenog između Tužilaštva BiH i optuženog Milana Vuknića.

Sud BiH je naredio oduzimanje predmeta upotrijebljenih u učinjenu krivičnog djela i oduzimanje imovinske koristi stečene krivičnim djelom - u iznosu 2.400 eura i 60 KM.

Milan Vuknić je oglašen krivim jer je u periodu od 20. februara do 11. augusta 2009. godine organizirao grupu ljudi radi neovlaštene međunarodne kupovine, prodaje, prijenosa, držanja, prijevoza, uvoza i izvoza "heroina“ s područja Republike Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu i dalje u Republiku Hrvatsku, sve u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi.

Vuknić je 11. augusta 2009. u Sarajevu s više njemu poznatih osoba, u skladu s prethodnim dogovorom s osobama s područja Crne Gore, izvršio dogovorenu kupoprodaju i preuzimanje opojne droge „heroin“ ukupne neto mase 3.474,358 grama. Istog dana je, u skladu s dogovorom, organizirao daljnji prijevoz i prijenos navedene opojne droge preko granične crte između Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Sud je istovremeno donio rješenje o produženju pritvora koji može trajati najduže devet mjeseci, osim ako u ovom roku presuda kojom je optuženom Milanu Vukniću izrečena kazna zatvora postane pravosnažna. U tom slučaju optuženi Vuknić će ostati u pritvoru do upućivanja na izdržavanje kazne, a najduže do isteka trajanja izrečene kazne, saopćeno je iz Suda BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: