{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mesihović: Savjetnici u KCUS-u nisu došli sa strane

9.4.2015. u 19:00
24
39
Mesihović: Savjetnici u KCUS-u nisu došli sa strane
24
Mesihović: Savjetnici u KCUS-u nisu došli sa strane
Rusmir Mesihović
Generalni direktor Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Rusmir Mesihović kazao je da su svi zaposleni na mjestima savjetnika generalnog direktora uposlenici Kliničkog centra, te da u ovoj ustanovi nema savjetnika koji su, kako je rekao, došli sa strane.
Podsjećamo, Skupština Kantona Sarajevo naložila je ministarstvima i javnim preduzećima da izvrše izmjene u organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u ministarstvima i javnim preduzećima u Kantonu Sarajevo do 4. aprila 2015. godine kojim bi bila ukinuta savjetnička mjesta u kabinetima ministara i generalnih direktora javnih preduzeća i ustanova.

Mesihović je rekao da se Zaključak Skupštine Kantona Sarajevo odnosi na ukidanje savjetničkih mjesta savjetnicima koji su dovedeni sa strane, te da Klinički centar Univerziteta u Sarajevu ima uposlene četiri osobe na mjestima savjetnika generalnog direktora.

"Ukidaju se savjetnička mjesta onih koji dolaze sa strane. Pošto sam prije obnašao funkciju ministra i znam šta su savjetnici, znam da se dovode sa strane. Prema statutu Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu koji sam ja zatekao 2011. godine, savjetnici generalnog direktora mogu biti samo uposlenici Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. Mislim da imam četiri savjetnika, ali to su ljudi koji su zaposleni u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu i obavljaju poslove savjetnika za određene stvari", kazao je Mesihović.

On je dodao da u Kliničkom centru zaposlenici imaju samo jednu platu, a čak i obavljaju dvije funkcije, te zaključio da neko može biti u isto vrijeme šef klinike i šef odjeljenja, ali da će opet dobijati samo jednu platu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: