{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mesihović: Savjetnici u KCUS-u nisu došli sa strane

9.4.2015. u 19:00
24
39
Mesihović: Savjetnici u KCUS-u nisu došli sa strane
24
Mesihović: Savjetnici u KCUS-u nisu došli sa strane
Rusmir Mesihović
Generalni direktor Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Rusmir Mesihović kazao je da su svi zaposleni na mjestima savjetnika generalnog direktora uposlenici Kliničkog centra, te da u ovoj ustanovi nema savjetnika koji su, kako je rekao, došli sa strane.
Podsjećamo, Skupština Kantona Sarajevo naložila je ministarstvima i javnim preduzećima da izvrše izmjene u organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u ministarstvima i javnim preduzećima u Kantonu Sarajevo do 4. aprila 2015. godine kojim bi bila ukinuta savjetnička mjesta u kabinetima ministara i generalnih direktora javnih preduzeća i ustanova.

Mesihović je rekao da se Zaključak Skupštine Kantona Sarajevo odnosi na ukidanje savjetničkih mjesta savjetnicima koji su dovedeni sa strane, te da Klinički centar Univerziteta u Sarajevu ima uposlene četiri osobe na mjestima savjetnika generalnog direktora.

"Ukidaju se savjetnička mjesta onih koji dolaze sa strane. Pošto sam prije obnašao funkciju ministra i znam šta su savjetnici, znam da se dovode sa strane. Prema statutu Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu koji sam ja zatekao 2011. godine, savjetnici generalnog direktora mogu biti samo uposlenici Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. Mislim da imam četiri savjetnika, ali to su ljudi koji su zaposleni u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu i obavljaju poslove savjetnika za određene stvari", kazao je Mesihović.

On je dodao da u Kliničkom centru zaposlenici imaju samo jednu platu, a čak i obavljaju dvije funkcije, te zaključio da neko može biti u isto vrijeme šef klinike i šef odjeljenja, ali da će opet dobijati samo jednu platu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: