{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SDA zahtijeva od Vlade FBiH da zaustavi proces izbora direktora KCUS-a

F
15.1.2015. u 11:46
1
20
SDA zahtijeva od Vlade FBiH da zaustavi proces izbora direktora KCUS-a
1
SDA zahtijeva od Vlade FBiH da zaustavi proces izbora direktora KCUS-a
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Stranka demokratske akcije (SDA) najoštrije odbacuje imenovanje Rusmira Mesihovića za direktora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.
SDA u saopćenju za javnosti ističe da se radi o "očiglednom pokušaju "lova u mutnom" gubitničkog SDP-a koji želi iskoristiti period tranzicije vlasti da zadrži čelnu poziciju u najznačajnojoj zdravstvenoj ustanovi u FBiH. Da apsurd bude kompletan, još uvijek aktuelni ministar Mesihović trebao bi potvrditi imenovanje direktora Mesihovića o čemu je odluku donio Upravni odbor KCUS-a koji je postavio Mesihović".

U navedenom slučaju radi se o najočiglednijoj korupciji i najeklatantnijem primjeru sukoba interesa i zato pozivamo SDP da se javno ogradi od ovakvog djelovanja svog ministra u tehničkom mandatu, navodi SDA.

SDA od Vlade Federacije BiH zahtijeva da, u skladu sa postignutim dogovorom o moratoriju na sva imenovanja u javnim preduzećima i ustanovama, zaustavi "nezakoniti proces izbora novog direktora KCUS-a koje provodi stari i nelegitimni Upravni odbor".

Upravo je odlazeći ministar Mesihović najodgovorniji za katastrofalno stanje u kojemu se Klinički centar Univerziteta u Sarajevu nalazi i bilo bi krajnje neodgovorno dopustiti da on na uzurpatorski način sam sebe imenuje na ovu odgovornu funkciju, smatra SDA.

Iz te stranke također navode da će poboljšanje stanja u zdravstvu, uz poseban program sanacije KCUS-a, bit jedan od prioriteta nove vladajuće koalicije koja je dobila ogromno povjerenje građana na izborima.

"Zato nam trebaju nekompromitirani, najkvalitetniji kadrovi na čelnim funkcijama, a ne eksperimenti koje nam pokušavaju podmetnuti Mesihović i odlazeći SDP", saopćila je Služba za odnose s javnošću SDA.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: