{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mektić: Ima razloga za zabrinutost stanjem, ali ne i za strah ili paniku

F
10.12.2015. u 22:49
15
77
Mektić: Ima razloga za zabrinutost stanjem, ali ne i za strah ili paniku
15
Mektić: Ima razloga za zabrinutost stanjem, ali ne i za strah ili paniku
Foto: Arhiv/Klix.ba
Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić je večeras, nakon završetka sjednice Predstavničkog doma državnog parlamenta na kojoj je razmatrana Informacija o terorističkom napadu u Rajlovcu izvršenom 18. novembra, kao i ukupnom stanju sigurnosti u BiH, ocijenio da je bila veoma dobra rasprava na sjednici.
"Definitivno, cjelokupan Parlament je krajnje ozbiljno shvatio ovaj problem terorizma, prijetnje koje on nosi sa sobom i da je bila rasprava isključivo u tom smjeru, kako da se stvore što bolji uslovi i što bolje pretpostavke da se i preventivno i represivno može bolje djelovati", istaknuo je ministar Mektić.

Po njegovim riječima, nije bilo apsolutno nikakvog politikanstva, svi su govorili krajnje otvoreno, detektovali šta je to problem, razgovarali o mjerama koje je Ministarstvo sigurnosti ponudilo kao neke hitne mjere koje treba preduzimati u smislu i preventivnog i represivnog djelovanja.

"Mogu da kažem da je Parlament podržao te zaključke i te mjere bez ijednog glasa protiv. Ovo je nešto što lično nisam očekivao da će ići ovako i na ovakav način. Ali sad stvarno imam osjećaj da se stvorio jedan ambijent u kome možemo stvoriti neke mehanizme za efikasniju borbu protiv terorizma", kazao je Mektić novinarima.

Naveo je da nema prijetnji, "ali da postoji jedna složena situacija u kojoj može da eskalira neki problem".

"Kažem opet, ima razloga da budemo zabrinuti ovim stanjem i ovom situacijom, ali nema razloga ni za kakav strah, ni za kakvu paniku. Preduzete su sve moguće mjere da zaštitimo i građane i objekte ovdje. Mislim da ćemo sa ovim mjerama i planovima koje imamo u vidu u narednom periodu, ići ka jednom boljem stanju bezbjednosti", ocijenio je ministar Mektić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: